2024. április 29. 19:21

KezdőlapWRCAz M-Sport főnök visszaszólt a kritikus szurkolóknak

Az M-Sport főnök visszaszólt a kritikus szurkolóknak

-

Az M-Sport ebben a szezonban eddig balszerencsés volt, Ott Tanak februári svédországi győzelme óta küszködnek, és ez a sorozat Finnországban is folytatódott. A csapatvezető most megvédte az M-Sport munkatársait a sorra érkező kritikáktól.

A brit csapat Finn Rallyja a harmadik gyorsasági szakaszon gyakorlatilag véget ért, miután Tanak és Pierre-Louis Loubet is kiesett, mindkét eset perceken belül történt. Tanak motorján egy lyuk tátongott, miután Észtországban szintén egy motorhiba miatt pénteken véget ért a versenye.

Loubet egy sziklának ütközött, és kiszakadt a bal hátsó felfüggesztés a Pumájából, ami miatt szuperrallyznia kellett, ráadásul a Power Stage-en sem tudott pontot menteni, ott is egy motorhiba akadályozta.

Fotó: M-Sport

Az egész csapat számára, amely tagjainak többsége Észtország óta nem tért haza, szívszorító volt látni, hogy hiába dolgoznak, a kemény munkájuk semmit sem ért. Richard Millener, az M-Sport csapatfőnöke a közösségi médiában a csapatot ért kritikák nyomán  foglalkozott ezzel a kérdéssel.

„Jelenleg mindannyiunk számára nagy kihívás, és ezek a srácok már három hete itt vannak kint” – mondta Millener. „Észtország óta nem mentek haza. Szóval, hogy ennyi erőfeszítést tettek bele, mi pedig ott tartunk, ahol tartunk, ez nagyon szomorú mindenki számára.”

„Egészen más a hangulat a csapatokon belül, ahol értik, mi történik, mint amit a szurkolók látnak. A történetnek két teljesen különböző oldala van. Nyilvánvalóan volt néhány jogos kritika ellenünk, volt néhány igazságtalan kritika ellenünk idén eddig.”

„Én csak annyit mondanék, hogy azoknak az embereknek, akik ezeket a megjegyzéseket írják, nem szabad elfelejteniük, hogy 50 ember is nagyon-nagyon keményen dolgozik ezért. Szóval nagyon könnyű a régi billentyűzeteken gépelni, de ne feledkezzünk meg az itt lévő többi emberről sem” – mondta Millener.

Millener
Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

 

Friss