2024. április 27. 16:59

KezdőlapWRCLatvala az Acropolis Rallyn sem lesz a gyári csapattal

Latvala az Acropolis Rallyn sem lesz a gyári csapattal

-

A csapatvezető a Finn Rallyn a Rally1-es versenyautóval indult, a hétvégén viszont újra a veterán Toyota Celicával teljesíti a Lahti Historic Rallyt. Ezzel azonban nem ér véget az idei versenyzői szezonja, az Acropolis Rally hétvégéjén is autóba ül, így nem lesz ott Görögországban.

A finn Enni Mälkönennel és a Toyota Celica GT-4 ST165-össel indul a Lahti Historic Rallyn, ahol az édesapja is versenyezni fog.

„Igen, igazából nagyszerű visszatérni. Most nagyon fáradtnak érzem magam, de egy hét múlva egy nagyon klasszikus Lahti Rally lesz, és ez egy olyan szép esemény a finn utakkal is, és Historic Eb forduló is egyben” – mondta még a Finn Rally végén.

„Alig várom, hogy apámmal együtt indulhassak a Celicával ezen a versenyen, majd néhány hét pihenő következik, és utána megyünk Hokkaidóra. Szóval egy hónap alatt rengeteg rallyversenyem van, úgyhogy nagyon boldognak kell lennem” – tette hozzá.

Jari-Matti Latvala
foto: Jari-Matti Latvala

Hokkaidón, a WRC korábbi japán versenyének székhelyén, a Rally Hokkaidó futamon indul Latvala, ahol egy Toyota GR Yaris Rally2-t fog vezetni és ismét Juho Hänninen navigál neki.

Rendben, megígértem, de a magam részéről előbb látni akartam, hogyan megy ez” – utalt a finn futamra Hänninen. „De mivel itt olyan nyugodt volt, amikor a világ másik felére megyünk, még nyugodtabbnak kell lennie. Ez egy nagyszerű verseny, és jó, hogy oda megyünk. Olyan messze leszünk minden nyüzsgéstől, minden sokkalnyugodtabb lesz, és ott neki is még nyugodtabbnak kell lennie, és a még a japán ételek is… ez a legfontosabb dolog, amit keresek!”

Persze nem az ételek lesznek a legfontosabbak a japán versenyen. Az is komoly üzenettel bír, hogy a csapatfőnök versenyez a hamarosan piacra kerülő Rally2-es autóval. A másik kérdés, hogy mi lesz a vb-s istállóval a főnök nélkül Görögországban, de erről még nem beszélt a Toyota.

Latvala
Jari-Matti Latvala – foto: Jaanus Ree / Red Bu

 

Friss