2024. április 29. 06:45

KezdőlapWRCMikkelsen megbánta, hogy Solberg beállításaival kezdett Finnországban

Mikkelsen megbánta, hogy Solberg beállításaival kezdett Finnországban

-

Andreas Mikkelsen a Finn Rallyn Oliver Solberg beállításaival próbálkozott a verseny elején, de később dühös volt önmagára a döntés miatt.

A történet két héttel előbb az Észt Rallyn kezdődött. Tartuban Mikkelsen úgy tervezte, hogy keményen nyomja, de hagy némik tartalékot, amivel minimalizálja a kockázatokat. A terv jó volt, de nem eredményes, mert péntek délben a második helyen állt, 13,5 másodperccel lemaradva a szintén Škoda Fabia RS Rally2-essel versenyző Oliver Solberg mögött.

Solberg később eltörte a lengéscsillapítót, és kieset, ezzel szabaddá tette Mikkelsen útját, aki sorozatban harmadik kategóriagyőzelmét szerezte Észtországban.Solberg gyorsasága mély benyomást tett Mikkelsenre.

Miután láttam Oliver sebességét Észtországban, ahol nagyon gyors volt, ki akartam próbálni a beállításait„- mondta Mikkelsen.

Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Ki is próbálta, de az esős teszten nem volt ideje kiismerni az így beállított Skodát. A Finn Rallyn aztán kiderült, hogy a versenyen sem működik ez a setup.

„Nem volt precizitásom, nem tudtam megbízni az autóban, hogy azt csinálja, amit a vezetési stílusommal akartam. Szóval lépésről lépésre változtattunk, és szombaton délre teljesen visszatértem azokhoz, amelyeket az összes rallyversenyen használok ebben az autóban. Aztán rögtön nagyon jól éreztem magam. A leggyorsabbak voltunk a részidők alapján Päijäläben, mielőtt elvesztettem a fékem, szóval jó érzés volt tudni, hogy még mindig ott vagyunk” – mondta a norvég.

Mikkelsen finn futamát a fékproblémák mellett egy defekt is megnehezítette, amit akkor gyűjtött be, amikor hozzáért egy sziklához. Azon azonban nem változtattak a problémák, hogy Mikkelsen megbánta, hogy eltért a megszokott beállításoktól.

„Reméltük, hogy jobb lesz a végeredmény” – ismerte el. „Be kell ismernem, hibát követtem el, amikor úgy érkeztem a versenyre, hogy valami újat akartam kipróbálni a beállítások terén ezen a hétvégén, és ez nem működött. De ugyanakkor, ha soha nem vagy hajlandó új dolgokat kipróbálni, akkor soha nem fogsz fejlődni. Oké, ez egy lépés volt a rossz irányba, így amikor visszaváltottunk, újra jól éreztem magam az autóval, és úgy tudtam vezetni, ahogy akartam. Bárcsak így kezdhetném újra a rallyt, de mindenesetre egy negyedik hellyel és néhány értékes ponttal feljöttünk a bajnokság élére, szóval ez jó, de sajnos a negyedik helynél jobbat reméltünk.”

Solberg viszont csak röviden kommentálta Mikkelsen kanosszajárását.

„Ez az ő problémája, nem az enyém!”

Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Friss