2024. május 02. 21:58

KezdőlapWRCNevezési rekord az Acropolis Rallyn - 17 éve nem volt ennyi induló

Nevezési rekord az Acropolis Rallyn – 17 éve nem volt ennyi induló

-

Megjelent az Acropolis Rally nevezési listája. A kihívásokkal teli jubileumi 70. görögországi futamra 31 országból 72 páros jelentkezett, sajnos magyar induló ezúttal nincs a nevezési listán.

10 Rally1-es, 30 WRC2-es és 14 Rally3-as autó nevezett a WRC értékelésbe, mellettük Rally2-es, Rally4-es és Rally5-ös autókkal is indulnak párosok.

A Toyota Gazoo Racing négy GR Yaris Rally1-es autóval áll rajthoz. A szokásos pilóták, Kalle Rovanperä, Elfyn Evans és Takamoto Katsuta mellett a nyolcszoros világbajnok Sébastien Ogier-t is visszatér.

A Hyundai Shell Mobis World Rally Team három Hyundai i20 N Rally1 hibriddel indul, amelyeket Thierry Neuville, Esapekka Lappi és Dani Sordo vezet. Sordo a júniusi Safari Rally után tér vissza a csapatba.

Az Észtországban és Finnországban elért csalódást keltő eredmények után az M-Sport Ford Görögországban szeretne talpra állni. Ott Tänak-hoz és Pierre-Louis Loubet-hez a görög Jourdan Serderidis csatlakozik, aki a szezonban negyedik alkalommal indul, de a hazai pálya ellenére nyilván nem tőle várják a nagy eredményt a kékek.

Tanak
Fotó: M-Sport

Az EKO Akropolisz Rallyn 30 WRC2-es páros indul. A lista élén a bajnokságot vezető Andreas Mikkelsen szerepel egy Škoda Fabia RS-sel, és ott lesz Yohan Rossel is a Citroën C3 Rally2-vel, aki jelenleg a második helyen áll a tabellán. Egyik fő versenytársuk várhatóan a Finn Rally WRC2 győztese, Sami Pajari lesz egy Mikkelsennel azonos Škodával, de az Oliver Solberg, Gus Greensmith és Nikolay Gryazin skodás trió is bármikor képes a győzelemre, míg a Finnországban második helyezett Adrien Fourmaux a Ford Fiesta Mk II-vel szintén ott lehet az élmezőnyben.

A hazai versenyzők közül a regnáló görög bajnok Alexandros Tsouloftas (Volkswagen Polo GTi Rally2) megpróbálja megismételni tavalyi sikerét (9. hely abszolútban és harmadik a WRC2 Openben), míg Lambros Athanasoulas egy Hyundai i20 N Rally2 volánja mögött ül majd.

Nyolc csapat áll rajthoz a Junior WRC bajnokság utolsó fordulóján. Bár az ír William Creighton jelenleg vezeti a tabellát, az utolsó fordulóban szerezhető dupla pontok miatt a bajnoki cím még nem dőlt el.

A nevezési lista itt elérhető.

Rovanpera
Fotó: Toyota Gazoo Racing

 

Friss