2024. április 29. 11:38

KezdőlapWRCMillener szerint még van esély az egyéni vb címre

Millener szerint még van esély az egyéni vb címre

-

Richard Millener, az M-Sport csapatvezetője szerint bár nehéz helyzetben van Ott Tanak a vb címet illetően, még nem veszett el minden esély. 

Ott Tanak négy versennyel a WRC szezon vége előtt 66 pont hátrányban van, ami igen soknak tűnik, azonban az M-Sportnál még bizakodnak. 

“Elméletileg még van esély az egyéni vb címre – mondta Richard Millener, az M-Sport csapatfőnöke a Dirtfishnek. – Van még négy verseny, négy olyan verseny, ahol erősek lehetünk. A Ford Puma tavaly igen erős volt az Akropolisz Rallyn. Ott Tanak nagyon gyors aszfalton is, és tudjuk, hogy az autó is az, hiszen tavaly Sébastien Loeb megnyerte a Montét. Emiatt lehet esély a jó szereplésre a Közép-Európa Rallyn és Japánban is. Chile pedig kicsit hasonlít Görögországra, amolyan Wales és Szardínia keveréke. Nem látom okát, hogy a következő négy versenyen miért ne lehetnénk erősek.” 

Millener szerint a kemény munkát folytatni kell és mindent meg kell tenni a siker érdekében. 

“Szeretnénk minden tesztelési lehetőséget kihasználni, amivel növelni tudjuk Tanak magabiztosságát olyan körülmények között, ahol még nem elég magabiztos. Sajnos a szabályok szigorúak és a fejlesztési lehetőségek korlátozottak, nem tudunk csodát művelni.”

Friss