2024. május 03. 20:32

KezdőlapWRCNeuville örül Evans finn győzelmének

Neuville örül Evans finn győzelmének

-

Thierry Neuville elégedett a Finn Rallyn megszerzett második helyezéssel és örül, hogy Elfyn Evans szerezte meg a győzelmet, hiszen így nyomást tud gyakorolni Kalle Rovanperára, ez pedig akár neki is kedvezhet. 

Az Észt Rallyn és Finnországban is a második helyet szerezte meg Thierry Neuville, aki előbb Kalle Rovanpera, majd Elfyn Evans mögött ért célba. 

Összességében azonban Neuville javította bajnoki esélyeit, hiszen az Észt Rally előtt még 47 pont hátrányban volt Rovanpera mögött, jelenleg pedig 36 pont a lemaradása. 

Finnországban a vb címvédő kiesése után próbált Elfyn Evans nyomába is eredni, azonban végül be kellett érnie a második hellyel, aminek most már kicsit örülni is tud. 

“Elfyn gyakorlatilag mindig gyorsabb volt nálam a Finn Rallyn, néha ugyan csak egy kicsivel, de folyamatosan gyorsabb tudott lenni – mondta Thierry Neuville a Dirtfishnek. – Így végül meg kellett elégednem a második helyezéssel, ami tulajdonképpen nem is olyan rossz eredmény. A fő cél az volt, hogy sok pontot szerezzünk, ez pedig sikerült. A legtöbb pontot Elfyn szerezte, de ez nem is olyan rossz dolog. Most nyomást tud gyakorolni Kalle Rovanperára, amiből akár még mi is kijöhetünk jól.” 

Kalle Rovanpera előnye a bajnokságban 25 pontra csökkent Evans előtt négy versennyel a szezon vége előtt.

Friss