2024. május 04. 00:00

KezdőlapWRCA belga média szerint így lehetne idén világbajnok Neuville

A belga média szerint így lehetne idén világbajnok Neuville

-

Thierry Neuville az idei WRC szezon előtt négy futammal 36 pont hátránnyal áll Kalle Rovanpera mögött, azonban a belga média szerint még úgy is alakulhat a szezon, hogy a Hyundai versenyzője legyen az egyéni bajnok. 

Négy verseny még mindig van a 2023-as WRC szezonból, ráadásul olyan versenyek, melyeken bármi megtörténhet, a belga La Derniere Heure magazin szerint még az is, hogy Thierry Neuville behozza 36 pontos hátrányát Kalle Rovanperával szemben és megnyerje az egyéni vb címet. 

A belga média számítása szerint az Akropolisz Rally ismét a Hyundainak sikerülhetne jobban, Thierry Neuville 2022 után újra nyerne Görögországban, mögötte pedig Sébastien Ogier, Esapekka Lappi, Elfyn Evans zárna és az első rajthely miatt sokat szenvedő Kalle Rovanpera csak ötödik lenne. A verseny Power Stage szakasza is Neuville-nek sikerülne jobban, és 1 ponttal többet szerezne, mint Rovanpera. Így a toyotás finn versenyző előnye 20 pontra csökkenne a vb második helyére lépő Thierry Neuville előtt. 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Chile 2019-ben Thierry Neuville karrierjének egyik legnagyobb esését hozta, idén azonban a belga média szerint, ha Ott Tanak nyerne Elfyn Evans és Neuville előtt, míg Rovanpera csak negyedik lenne, valamint a belga versenyző csak egy ponttal szerezne kevesebb pontot Kalle Rovanperánál a Power Stage-en is, akkor már csak 18 pont lenne Rovanpera előnye. 

A La Derniere Heure számítása alapján Neuville nyerné a Közép-Európa Rallyt Tanak és Evans előtt, míg Rovanpera negyedik helyen zárna. A PS-en pedig Neuville 1 ponttal szerezne többet finn riválisánál, amivel már csak 4 pont lehetne Rovanpera előnye a bajnokságban. 

Tavaly a Japán Rally nem sikerült jól a Toyotának, idén azonban a belga média szerint Sébastien Ogier nyerne Neuville és Rovanpera előtt. Továbbá a Power Stage-en Neuville 1 ponttal többet szerezne Rovanbperánál, amivel pontok tekintetében holtverseny alakulna ki a belga és finn versenyző között. A vb-t azonban Neuville nyerné több győzelmének köszönhetően. 

Fotó: Hyundai Motorsport

Vajon jósnak bizonyul a belga magazin? 

Friss