2024. május 03. 18:39

KezdőlapWRCLatvala szerint nem Ogier a megfelelő pilóta a Hyundai számára

Latvala szerint nem Ogier a megfelelő pilóta a Hyundai számára

-

A Finn Rally idején terjedt el az a pletyka, mely szerint Sébastien Ogier-t szeretné a Hyundai leigazolni, most Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke is reagált a pletykára. 

“Ogier nyilván észszerű választás lenne a Hyundai számára, mert továbbra is igen versenyképes és képes lenne vb címért harcolni – mondta Jari-Matti Latvala a Rallit.fi oldalnak. – Azonban úgy tudom, hogy a Hyundai elsősorban hosszútávra szeretne versenyzőt igazolni, és nem egy vagy két évre.” 

Sébastien Ogier 2020 óta versenyez a Toyota csapatával, azonban 2021 végétől, nyolcadik vb címét megszerezve részmunkaidőben versenyez csak, és egyelőre nem tudni, hogy a francia legenda folytatja e karrierjét 2024-ben is. 

“Megértem, hogy a Hyundai számára jó lenne versenyképes pilóta is a csapatba, hogy mellette fiatalokat tudjon nevelni – folytatta Latvala. – Ogier azonban elégedett a Toyotával, és kétlem, hogy a koreai csapathoz igazolna.” 

A tavalyi szezon végén ugyanakkor Esapekka Lappi tűnt elégedettnek a japán gyártóval, ahol Ogier mellett a harmadik autót vezette, a Hyundainak mégis sikerült leigazolnia egy teljes évre szóló szerződéssel. 

Friss