back to top
2024. május 06. 00:30

KezdőlapWRCLappi: Rovanpera még mindig a földön jár

Lappi: Rovanpera még mindig a földön jár

-

Esapekka Lappi szerint Kalle Rovanpera teljesen másképp viselkedik, mint a WRC további két világbajnoka, Sébastien Ogier és Ott Tanak, és nem mellékesen továbbra is a földön jár. 

Csupán tíz éves volt Kalle Rovanpera, amikor Esapekka Lappi megismerte, most pedig egy interjú során Ott Tanakkal és Sébastien Ogier-val hasonlította össze, akiket szintén megismert, amikor csapattársak voltak. 

“Kalle továbbra is a földön jár, pedig számos sikert elért már – mondta Esapekka Lappi a finn Ilta-Sanomat oldalnak. – Még sosem láttam igazán idegesnek, ami nagyon jó tulajdonsága. Ha összehasonlítom Ott Tanakkal vagy Sébastien Ogier-val, akkor is nagy a különbség. Rovanpera nem csapkod, nem kiabál, nem követelőzik csapatának tagjaival, mint Ott és Seb. Semmi olyat nem kér a csapattól, amit ne tudnának megcsinálni.” 

A finn médiának Takamoto Katsuta is elmondta véleményét a vb címvédőről. 

“Kalle egy igazi hős Finnországban, de világ szinten is – mondta Takamoto Katsuta. – 15 éves korában ismertem meg és már akkor is nagyon profi volt, fiatal kora ellenére is. Már akkor nagyon lenyűgözött, most pedig már jó barátok vagyunk. Szerintem emberként nem változott a sikerek ellenére sem az idő múlásával.” 

Friss