2024. április 28. 01:36

KezdőlapWRCSuninen szeretne még több versenyen indulni a Rally1-es autóval

Suninen szeretne még több versenyen indulni a Rally1-es autóval

-

Teemu Suninen Észtországban és Finnországban is a legjobb öt versenyző között zárt a Rally1-es Hyundai i20-szal, és bízik benne, hogy teljesítménye elég lesz ahhoz, hogy további versenyeken induljon a hibrid autóval. 

Teemu Suninen a 2021-es Monza Rally után először az idei Észt Rallyn ülhetett a Hyundai Rally1-es autójába, miután Craig Breen tragikus horvát tesztbalesete után a koreai csapat őt jelölte ki Dani Sordo váltótársának. 

A 29 éves finn versenyző pedig azonnal az ötödik helyet szerezte meg Észtországban, majd Finnországban már a dobogóért tudott harcolni Takamoto Katsutával, végül azonban a negyedik helyen zárt. 

Suninen bízik benne, hogy teljesítménye meggyőzte a Hyundai vezetését és további versenyeken kap lehetőséget a hibrid autóval. 

“Sűrű két hónapon vagyok túl – mondta Teemu Suninen a WRC hivatalos oldalának. – Két versenyen indultunk, melyek között csak két hét szünet volt. Jobb lett volna, ha több idő van Észtország és Finnország között, mert több idő lett volna az adatelemzésre. Bízom benne, hogy a Hyundai még lehetőséget ad további versenyeken is a Rally1-es autóval, de már most nagyon hálás vagyok a bizalomért,” 

Suninen persze csalódott, hogy hazai versenyén nem sikerült dobogón zárnia. 

“Csalódott vagyok, hogy a Finn Rallyn nem sikerült a dobogót megszereznem, most sok mindent ki kell elemeznünk, ami javíthat teljesítményemen a jövőben. Nagyon jó volt, hogy a Hyundai csapatával dolgozhattam, komoly támogatást kaptam tőlük az elmúlt két versenyen.” 

Az már eldőlt, hogy Görögországban ismét Dani Sordo fogja vezetni a harmadik Rally1-es Hyundait, azonban Chilében, a Közép-Európa Rallyn és Japánban még lehet esély Suninen számára is. 

Friss