2024. május 04. 00:23

KezdőlapWRCKaj Lindström elégedett Evans formájával

Kaj Lindström elégedett Evans formájával

-

Kaj Lindström, a Toyota Gazoo Racing sportigazgatója elégedett Elfyn Evans idei teljesítményével, különösen a Finn Rally. 

Elfyn Evans tavaly elég gyenge szezont teljesített, nem tudott egyetlen versenyt sem nyerni, idén azonban ismét azt a teljesítményt nyújtja, mellyel 2020-ban és 2021-ben vb második helyezést ért el a szezon végén. 

A walesi versenyző a szezon első két futamán, a Montén és Svédországban még csak negyedik és ötödik helyet ért el, Mexikóban azonban már harmadik lett, míg a Horvát Rallyt megnyerte, ami után már a bajnokságot is vezette. Portugáliában ugyan az első nap végén elsőként indulva totálkárt csinált, azonban Szardínián ismét negyedik, Kenyában harmadik, Észtországban negyedik lett, majd a Finn Rallyt megnyerte. 

Az utóbbi eredmény pedig különösen fontos volt, mivel a bajnoki éllovas Kalle Rovanpera kiesett, így ponthátrányát 25 pontra csökkentette Evans. 

A Toyotánál is igen elégedettek a walesi pilóta idei teljesítményével. 

“Elfyn Evans nagyon jó teljesítményt nyújtott Finnországban, különösen a második nap délelőttjén – mondta Kaj Lindström, a Toyota sportigazgatója a WRC hivatalos oldalának. – A verseny előtt sok cikk megjelent az esélyesekről, azonban valahogy Elfynnel kapcsolatban mindenki elfelejtette, hogy már tudott nyerni Finnországban. Elfyn nagyon jól teljesít a gyors versenyeken, fel tudja venni a tempót Kalle Rovanperával és Ott Tanakkal . Én sokszor indultam a Finn Rallyn, és nagyon jól tudom, hogy milyen keményen kell dolgozni azért, hogy valaki a győzelemért harcoljon. Evans most nagyon jól vezet ebben a szezonban, nagyon jó teljesítményt nyújt.” 

A következő WRC futamot, a görög Akropolisz Rallyt két hét múlva rendezik. 

Friss