2024. május 03. 03:21

KezdőlapWRCMég hatan esélyesek a Junior WRC címre

Még hatan esélyesek a Junior WRC címre

-

A szezonzáró, duplaszorzós Akropolisz Rally előtt még hét páros esélyes a Junior WRC idei első helyére, mellyel komoly nyereményhez jutna a bajnok. 

Idén is öt versenyből áll a Junior WRC szezonja, és négy futam után még mindig igen kiélezett a csata a versenyzők között. 

A bajnokságot az ír William Creighton vezeti 29 ponttal a francia Laurent Pellier előtt, a paraguayi Diego Dominguez jr. 32, a spanyol Roberto Blach jr. 43, a belga Tom Rensonnet 52, az ugyancsak ír Eamonn Kelly 63 pont hátránnyal áll. Matematikai esélye még lehetne a luxemburgi Grégoire Munsternek is, azonban ő nem indul Görögországban a JWRC mezőnyében. 

A bajnokság szezonzárójának dupla pontokat lehet szerezni, továbbá minden szakaszgyőzelemért 1 pont jár, így az Akropolisz Rally 65 pont szerezhető összesen. Ehhez még jön az egy verseny minuszolás, mely alapján jelenleg Creighton 90, Pellier 67, Dominguez jr. 52, Blach 45, Rensonnet 38, Kelly pedig 33 ponttal állna. 

A belga és ír versenyző bajnoki címére a legkisebb az esély, hiszen ehhez gyakorlatilag minden előtte álló versenyzőnek ki kellene esni Görögországban, azonban ez sem lehetetlen az Istenek Versenyének hatalmas sziklái között. 

A tét pedig igen nagy idén is, hiszen a bajnok 2024-ben 4 WRC2-es versenyen indulhatna ingyenesen egy Rally2-es Forddal, valamint minden verseny előtt tesztelési lehetőséget biztosítanak számára, továbbá 200 Pirelli gumit.

Friss