back to top
2024. május 06. 04:40

KezdőlapWRCA JWRC éllovasa, William Creighton szerint a péntek lesz a legfontosabb Görögországban

A JWRC éllovasa, William Creighton szerint a péntek lesz a legfontosabb Görögországban

-

William Creighton várhatja a legjobb pozícióból, a bajnokság éléről a görög Akropolisz Rallyt, melyen az ír versenyző szerint a péntek lesz a legfontosabb nap. 

William Creighton 29 pont előnnyel várhatja a JWRC szezon utolsó, duplaszorzós versenyét, az Akropolisz Rallyt. A dupla pontok és a szakaszgyőzelmekért járó pontok miatt még hatan esélyesek az év végi elsőségre. 

Az ír versenyző szerint Görögországban a pénteki nap lesz a legfontosabb, melyet, ha probléma nélkül sikerül teljesíteni, akkor már egy nagy lépést tett a bajnoki cím felé. 

“Szerintem a péntek lesz a legfontosabb nap az Akropolisz Rallyn – mondta a 25 éves Creighton. – Mindig azt látjuk, hogy a durva murvás versenyeken, ha sikerül jól teljesítened pénteken, akkor a folytatásban már lehetsz óvatosabb, mert van egy alap amire építhetsz. A görög verseny mindig nagy kihívás, nehéz lesz elkerülni a problémákat.” 

“A bajnokság végkimenetelét nehéz megjósolni, mert a szakaszgyőzelmeken is sok múlhat. Megpróbálunk csak a saját versenyünkre koncentrálni és hiba nélkül versenyezni. Helyeként muszáj lesz nagyon lassan vezetni, de ha mások is el tudják kerülni a bajt, akkor így könnyen le lehet maradni. Ezért muszáj lesz óvatosan, de gyorsan, a problémákat elkerülve versenyezni.” 

A verseny pénteki napján öt szakasz szerepel a programban, melyek 103.46 km versenytávot tesznek ki.

Friss