2024. április 29. 18:32

KezdőlapWRCFolytatódhattak a WRC csapatok görög tesztjei

Folytatódhattak a WRC csapatok görög tesztjei

-

Kis szünet után a Toyota és a Hyundai is tesztelhetett a görög Akropolisz Rally előtt, a tűzvész nem veszélyezteti az M-Sport tesztjét sem. 

Két nap szünet után a Görögországban pusztító tűzvész helyzete javult, így csütörtökön már a Toyota folytathatta, míg a Hyundai elkezdhette az Akropolisz Rally előtti tesztet. 

A gyári csapatok tesztjét a Toyota kezdte Kalle Rovanperával, azonban tesztnapot a görög hatóságok megállították a nagy szélben terjedő tűz ugyanis veszélyeztette a felkészülést. Ezen okok miatt a Hyundai meg sem tudta kezdeni a tesztet a kitűzött időben. 

Csütörtökre szerencsére javult a helyzet, és Kalle Rovanpera ismét autóba ülhetett, pénteken pedig Sébastien Ogier kezdheti a felkészülést. Takamoto Katsuta szombaton, míg Elfyn Evans vasárnap fog tesztelni. A Hyundai ugyancsak munkába állhatott csütörtökön. 

Az M-Sport csapata hétvégén fog készülni a szeptember 7-10. között sorra kerülő Akropolisz Rallyra, ugyanis a szervezők továbbra is lehetségesnek tartják a verseny megrendezését.

Friss