back to top
2024. május 20. 07:34

KezdőlapWRC16 év után térhet vissza az Ír Rally WRC futam

16 év után térhet vissza az Ír Rally WRC futam

-

Az Ír Motorsport Szövetség elnöke, Aiden Harper elárulta, a WRC Promóter érdeklődik az Ír Rally iránt, mely korábban már kétszer volt vb futam. 

Az Ír Rallyt 2005-ben hozták létre, és 2007-ben, valamint 2009-ben is a WRC naptárba tudott kerülni, ráadásul amíg az első alkalommal még a szezon utolsó előtti versenye volt, addig másodjára már Sligo környékén rendezték a szezonnyitót. 

Az Irish Examiner oldalának az Ír Motorsport Szövetség elnöke, Aiden Harper elárulta, a WRC Promóter szeretné ismét Írországba vinni a vb mezőnyét. 

“Sehol máshol a világban nincsenek olyan utak, mint Írországban – mondta Harper. – Ezért szeretne a WRC Promóter ismét ír vb futamot, a naptárt pedig hajlandóak lennének úgy kialakítani, hogy az logisztika szempontjából is a legjobb legyen. A verseny létrehozása természetesen az anyagiháttér előteremtésétől függ. Elkezdtük a tárgyalásokat a kormánnyal, azonban ezek még igen korai szakaszban tartanak.” 

Harper azt is elárulta, hogy legalább három éves szerződést szeretnének kötni a WRC Promóterrel. 

“Legalább három éves szerződést szeretnénk kötni a WRC Promóterrel, mert olyan infrastruktúrát, szervizparkot, médiaközpontot kell létrehozni, aminek nem lenne értelme egy egyszeri verseny miatt. A szervizpark lenne a verseny központi területe.”

Harper szerint leghamarabb 2025-ben lehetne ismét ír WRC futam.

Friss