2024. május 04. 02:05

KezdőlapWRCEvans: Igaz, hogy nyertünk Finnországban, de Görögország teljesen más történet lesz

Evans: Igaz, hogy nyertünk Finnországban, de Görögország teljesen más történet lesz

-

Elfyn Evans a vb második helyéről várhatja az Akropolisz Rally, ráadásul finn győzelmével a bajnokságban is közelebb került Kalle Rovanperához. Görögországban azonban korábban nem sok szerencséje volt. 

“Nagyon örülünk, hogy nyerni tudtunk Finnországban, ennek ellenére jól tudjuk, hogy Görögország egy teljesen más verseny – mondta Elfyn Evans. – Az Észt Rallyn és Finnországban is sima pályák vannak, ehhez képest Görögország az egyik legdurvább verseny a szezon során. Éppen ezért az autót is teljesen máshogy kell beállítani, valami hasonlót kell kitalálni, mint a szezon első felében a durvább versenyeken. Az elmúlt két évben nem volt sok szerencsénk Görögországban, és ha száraz idő lesz, akkor idén is nagyon nehéz lehet a pénteki nap. Ennek ellenére szeretnénk jó formát nyújtani.” 

Evans idén kilenc versenyből kétszer tudott nyerni, további két versenyen pedig dobogón tudott zárni, így a vb második helyéről várhatja az Akropolisz Rallyt, mindössze 25 pont hátrányból Kalle Rovanpera mögött. Görögországban korábban háromszor indult, legjobb eredményét pedig 2021-ben érte el, amikor hatodik lett. 

Az idei görög versenyen 15 szakasz vár majd a versenyzőkre, akiknek így 307.89 km versenytávot kell teljesíteniük.  

Az időjárás jelen pillanatban úgy tűnik, hogy pénteken még esős lehet, a hétvége folytatásában azonban száraz napos idő várható 28-30 fokkal. 

Friss