2024. május 04. 22:40

KezdőlapWRCLappi: Cél az első görög dobogós eredmény megszerzése

Lappi: Cél az első görög dobogós eredmény megszerzése

-

Esapekka Lappi azon versenyzők közé tartozik, akik eddig nem sokszor indultak az Akropolisz Rallyn. A finn versenyző idén első görög dobogós eredményéért szeretne harcolni. 

“A Szafari Rally után az Akropolisz Rally a legnehezebb verseny a szezon során – mondta Esapekka Lappi. – A korábbi években a versenyzőknek igen sokat kellett szerelniük a pályákon, ami jól mutatja, hogy vagy nagyon durva a futam, vagy nagyon meleg van. Nagyon komoly igénybevételnek vannak kitéve a gumik és a fékek mindig Görögországban, ugyanakkor a versenyzőknek is figyelniük kell a meleg miatt az ivásra. Ahhoz, hogy igazán jól tudj szerepelni ezen a versenyen, muszáj elkerülnöd a problémákat és mindig a jó nyomvonalban kell lenned. Szeretnénk megszerezni első dobogós eredményüket Görögországban, amihez igen nagy szerencsére van szükség.” 

Lappi idén kilenc versenyből négyet dobogón tudott befejezni, így a vb hatodik helyéről várhatja az Akropolisz Rallyt, melyen korábban kétszer indult, legjobb eredményét pedig 2014-ben érte el, amikor negyedik lett. 

Az idei görög versenyen 15 szakasz vár majd a versenyzőkre, akiknek így 307.89 km versenytávot kell teljesíteniük. 

Az időjárás jelen pillanatban úgy tűnik, hogy pénteken még esős lehet, a hétvége folytatásában azonban száraz napos idő várható 28-30 fokkal. 

Friss