back to top
2024. május 15. 01:41

KezdőlapWRCNeuville: Szeretnénk Görögországban megközelíteni a tavalyi teljesítményt

Neuville: Szeretnénk Görögországban megközelíteni a tavalyi teljesítményt

-

Thierry Neuville vezetésével tavaly a Hyundai Motorsport történelme legnagyobb eredményét érte el, a belga versenyző pedig reméli, hogy idén is hasonlóan jó versenye lesz. 

“Az Akropolisz Rally egyike a legnehezebb WRC futamoknak – mondta Thierry Neuville. – Ez a verseny gyakorlatilag egy három napon át zajló túlélő verseny, három különböző régióban, a gumikat különbözőképpen igénybe vevő pályákon, nagyon nehéz körülmények között és sokszor nagy melegben. Nagyon koncentráltan kell vezetni, szükséged van egy erős autóra, valamint jó beállításra is. Ha pedig ez adott, akkor sokkal kényelmesebben tudsz gyorsan vezetni. Tavaly sikerült a Hyundai csapatát hármas győzelemre vezetni, ami nagyon komoly eredmény volt a márka és a versenyzők számára is. Remélhetőleg idén is egy hasonló eredményt tudunk elérni.” 

Neuville idén kilenc versenyből egyszer tudott nyerni, további öt versenyen pedig dobogón tudott zárni, így a vb harmadik helyéről várhatja az Akropolisz Rallyt, mindössze 36 pont hátrányból Kalle Rovanpera mögött. Görögországban korábban négyszer indult, legjobb eredményét pedig tavaly érte el, amikor nyerni tudott, míg csapatát hármas sikerre vezette. 

Az idei görög versenyen 15 szakasz vár majd a versenyzőkre, akiknek így 307.89 km versenytávot kell teljesíteniük.  

Az időjárás jelen pillanatban úgy tűnik, hogy pénteken még esős lehet, a hétvége folytatásában azonban száraz napos idő várható 28-30 fokkal. 

Friss