back to top
2024. május 07. 03:21

KezdőlapWRCOgier megismételné 12 évvel ezelőtti görög eredményét

Ogier megismételné 12 évvel ezelőtti görög eredményét

-

Sébastien Ogier számára korábban nem tartozott a legsikeresebb versenyek közé az Akropolisz Rally, ugyan többször is dobogóra tudott állni, de nyerni csak egyszer tudott. 

“Sok pihenéssel telt a nyár számomra, most azonban már nagyon várom, hogy ismét a Rally1-es Toyotába üljek – mondta Sébastien Ogier. – Nagyon szeretem az Akropolisz Rallyt, de pályafutásom nagy részében nem szerepelt a WRC naptárban. Pár éve azonban visszatért, és nagyon motivál, hogy egy igazán jó eredményt érjek el. 2011-ben már sikerült nyernem Görögországban és ezt az eredményt szeretném ismét elérni. A rajthelyem elvileg ebben segíteni fog, ha száraz verseny lesz. Két éve csapadékos futam volt, így még ez sincs kizárva. Igyekszünk gyorsak lenni, de megpróbáljuk a problémákat is elkerülni, mert a pályák nagyon sziklásak, ami igénybe veszi a gumikat és az autót is.” 

Ogier idén öt versenyéből hármat nyerni tudott így a vb ötödik helyéről várhatja az Akropolisz Rallyt, melyen korábban ötször indult és 2011-ben nyert, további két alkalommal pedig dobogón tudott zárni. 

Az idei görög versenyen 15 szakasz vár majd a versenyzőkre, akiknek így 307.89 km versenytávot kell teljesíteniük. 

Az időjárás jelen pillanatban úgy tűnik, hogy pénteken még esős lehet, a hétvége folytatásában azonban száraz napos idő várható 28-30 fokkal. 

Friss