2024. május 04. 00:02

KezdőlapWRCAhogy McRae az Akropolisz Rally mestere lett 1. rész

Ahogy McRae az Akropolisz Rally mestere lett 1. rész

-

Az Akropolisz Rally legeredményesebb versenyzője Colin McRae, aki már világbajnokként szerezte első görög sikerét, 1996-ban. 

Az Akropolisz Rally idén már 67. alkalommal kerül megrendezésre, a verseny nehézségét pedig jól mutatja, hogy összesen 14 versenyző tudta egynél többször megnyerni.  

Colin McRae azonban minden görög győztes közül kiemelkedik, hiszen öt sikerrel a verseny legeredményesebb pilótája. A győzelmek terén még egészen biztosan hosszú ideig megdönthetetlen lesz a néhai skót versenyző rekordja, hiszen Miki Biasion, Sébastien Loeb, Walter Röhrl, Carlos Sainz három győzelemmel követi 1995 világbajnokát, a jelenlegi gyári WRC mezőnyből pedig Thierry Neuville, Kalle Rovanpera, Sébastien Ogier is csak egyszer tudott nyerni. 

Colin McRae első sikerét már világbajnokként szerezte az Istenek Versenyén 1996-ban, azonban elképesztően magabiztos teljesítménnyel. A Subaru gyári versenyzője a 27 évvel ezelőtti versenyen 21 szakaszból tízet megnyert, és rajt-cél győzelmet aratott. A verseny végén ugyan akadt némi probléma az Impreza 555-tel, azonban azt a japán gyártó szerelőinek sikerült megoldani és végül 50 másodperc előnnyel szerezte meg a győzelmet Colin McRae Tommi Makinen előtt. 

Friss