2024. május 03. 10:00

KezdőlapWRCRovanpera: Sokat dolgoztunk, hogy nehéz körülmények között is jól tudjunk teljesíteni

Rovanpera: Sokat dolgoztunk, hogy nehéz körülmények között is jól tudjunk teljesíteni

-

Kalle Rovanpera a görög Akropolisz Rallyn nem lesz irigylésre méltó helyzetben, hiszen pénteken elsőként kell indulnia a durva talajú versenyen. 

“Nagyon jól jött a Finn Rally utáni szünet, mert így a baleset után sikerült felépülnöm – mondta Kalle Rovanpera. – Az Akropolisz Rally igazi klasszikus verseny, melyen az elmúlt két évben voltak jó és nem jó pillanataink is. 2021-ben elsőre megszerezni a győzelmet igazán szép volt, tavaly azonban nagyon kemény futamunk volt. Biztos vagyok benne, hogy idén sem lesz könnyű, főként, hogy pénteken elsőként kell indulnunk. Az elmúlt időszakban azonban azon dolgoztunk a csapattal, hogy az ilyen körülmények között is jól tudjunk teljesíteni. Szeretnénk jól szerepelni idén is és minél több pontot szerezni.” 

Rovanpera idén kilenc versenyből kétszer tudott nyerni, további három versenyen pedig dobogón tudott zárni, így a vb első helyéről várhatja az Akropolisz Rallyt, 25 pont előnyből. Görögországban korábban kétszer indult, legjobb eredményét pedig 2021-ben érte el, amikor nyerni tudott. 

Az idei görög versenyen 15 szakasz vár majd a versenyzőkre, akiknek így 307.89 km versenytávot kell teljesíteniük.  

Az időjárás jelen pillanatban úgy tűnik, hogy pénteken még esős lehet, a hétvége folytatásában azonban száraz napos idő várható 28-30 fokkal. 

Friss