2024. május 04. 02:07

KezdőlapWRCAhogy McRae az Akropolisz Rally mestere lett 2. rész

Ahogy McRae az Akropolisz Rally mestere lett 2. rész

-

Colin McRae 1996-ban megszerezte első győzelmét a görög Akropolisz Rallyn, két évvel később pedig már a másodikat is elérte, igaz ehhez szerencsére is szüksége volt. 

Colin McRae az Akropolisz Rally történetének legsikeresebb versenyzője öt győzelemmel, az első sikerét már világbajnokként, 1996-ban szerezte, amikor a rajttól a célig vezetni tudott. 

A következő győzelemre azonban két évet várnia kellett, 1998-ban, pedig szerencsére is szüksége volt. 

A verseny legelején Bruno Thiry tudott vezetni a Ford Escort WRC-vel, azonban később motorhiba miatt kiállni kényszerül. 

Ezt követően Richard Burns vette át a vezetést a Mitsubishi Carismával, azonban a második napon nem tudott elég gyors lenni és már a nap első szakaszán Colin McRae állt az élre, azonban a subarus pilótát még sikerült megelőznie a Toyota Corolla WRC-vel Didier Auriolnak, aki vezetnie tudott a második nap végén. 

A harmadik napon azonban Auriol Corollájában elektromos probléma jelentkezett, ami miatt 40 másodpercet veszített, és a verseny utolsó előtti szakaszán ismét McRae állt az élre az Impreza WRC-vel. A skót versenyző pedig az utolsó gyorsaságin is megőrizte helyét és sikerült második alkalommal is nyernie Görögországban. 

Friss