2024. május 03. 12:20

KezdőlapWRCLatvala elárulta, távozhat-e valamelyik versenyző a Toyotától

Latvala elárulta, távozhat-e valamelyik versenyző a Toyotától

-

A Toyota Gazoo Racing csapatának még egy jelenlegi versenyzőjével sincs szerződése a következő szezonra, ennek ellenére Jari-Matti Latvala szerint nem lesz olyan versenyző, aki távozik a japán gyártótól. 

Kalle Rovanperát és Sébastien Ogier-t a Hyundai csapatával hozták össze az átigazolásokról szóló pletykák, most azonban az ügyben Jari-Matti Latvala is elmondta véleményét. 

“Több, mint 75% esélyt látok arra, hogy Kalle Rovanpera marad a Toyotánál – mondta a Toyota csapatfőnöke a Rallit.fi oldalnak. – Szerintem a Toyota filozófiája sokkal jobban illik Kalléhoz, mint bármelyik csapaté. Itt tud eleget vezetni, és a rallyn kívül más szakágban is részt tud venni. Azt gondolom, hogy ez sokat számít számára. A kevés teszt lehetőség miatt pedig nem látom esélyét annak sem, hogy Sébastien Ogier távozik. Seb továbbra is csak fél szezont szeretne versenyezni, ráadásul minden futamán a győzelemért szeretne harcolni. Azt hiszem, így nem férne bele egy új autó megismerése.” 

A Hyundai csapatában csak Thierry Neuville-nek van szerződése 2024-re, ugyanakkor a koreai gyártó szeretne hosszabbítani Esapekka Lappival is, de Teemu Suninen számára sem csak idén szeretne esélyt adni a Rally1-es autóval. 

Friss