2024. május 03. 21:59

KezdőlapWRCMár McRae sem hitt benne, de mégis mesterhármast ért el a 2002-es Akropolisz...

Már McRae sem hitt benne, de mégis mesterhármast ért el a 2002-es Akropolisz Rallyn

-

Colin McRae hiába tudott már négyszer nyerni az Akropolisz Rallyn 2002 előtt, Markko Martin előnyét behozhatatlannak hitte. A versenyt azonban mégis a skót világbajnok zárta az első helyen. 

Colin McRae a 2002-es Akropolisz Rallyt ugyan úgy várhatta, hogy 2001-es győzelmével a verseny legeredményesebb pilótája lett négy sikerrel, azonban a mesterhármas elérésében ő maga sem igazán hitt, miután a verseny elején komoly hátrányt szedett össze Markko Martin mögött. 

Az észt versenyző ugyanis a verseny első nyolc szakaszán dominált és 57.1 másodperc előnyre tett szert skót csapattársa előtt. Martin első WRC futamgyőzelmére így már igen sokan fogadtak volna, azonban a kilencedik szakasz nagy drámát hozott. 

Az észt fordos defektet szedett össze, amivel 3 és fél percet bukott, így Colin McRae állt a verseny élére 20.2 másodperccel megelőzve a Peugeot-os Richard Burnst. 

Az 1996-os, 1998-as, 2000-es és 2001-es görög győztes bár már maga sem hitt abban, hogy utolérheti Martint, a sors másképp szerette volna, McRae pedig élt a nem várt lehetőséggel és végül ötödször, sorozatban pedig harmadszor is megnyerte az Akropolisz Rallyt, ráadásul ez volt az első sikere a 21 évvel ezelőtti bajnokságban.

Friss