2024. május 01. 07:51

KezdőlapWRCUtolsó WRC versenyére készül a pilóta, aki Loeb miatt kezdte el karrierjét

Utolsó WRC versenyére készül a pilóta, aki Loeb miatt kezdte el karrierjét

-

2012-ben egy szállodában futott össze Sébastien Loebbel, majd a jó hangulatú beszélgetés után kezdte el karrierjét Jourdan Serderidis, aki most utolsó WRC futamára készül. 

Jourdan Serderidis 2012-ig nem igazán foglalkozott a rallysporttal, aztán egy svéd szaunában teljesen megváltozott a helyzet.  

“2012 előtt nem tudtam semmit a rallysportról – mondta korábban Jourdan Serderidis a Rally Világbajnokság hivatalos oldalának. – Abban az évben, januárban azonban egy csapatépítőn voltunk a cégem dolgozóival Svédországban, ahol egy tó jegén is autóztunk. Este a szállodába érve észrevettük, hogy a parkolóben egy Citroenes kamion áll. Később elmentem a szaunába a barátnőmmel, ahol összefutottam Sébastien Loebbel és Daniel Elenával. A barátnőm egy idő után kiment, és Sébastien megkérdezte, hogy miért nem megyek utána.”  

A görög üzletember azonban maradt a nyolcszoros világbajnok társaságában.  

“Én azonban maradtam Loebbékkel és sokat beszélgettünk a rallyról. Másnak elmondtam nekik, hogy ki szeretném én is próbálni ezt a sportot. Találtam is egy svéd edzőt, akivel később a tó jegén vezettem. Egyszer megkérdeztem, hogy vezethetnék-e rally autót, amire csak azt válaszolta az edző, hogy persze.”  

2012 május közepén Serderidis pedig már az első versenyén is rajthoz állt Belgiumban, azóta pedig 115 futamon, köztük 32 WRC futamon, 6 Rally Európa-bajnoki futamon állt rajthoz, és hét versenyt nyert. A vb-n a 2022-es Szafari Rallyn érte el legjobb eredményét, ahol hetedik lett. 

Idén áprilisban azonban bejelentette Serderidis, hogy a görög Akropolisz Rally lesz az utolsó WRC futama. 

“Életem során mindig igyekeztem javítani teljesítményemen, legyen szó az üzleti életről, vagy a versenyzésről – mondta a görög pilóta a Dirtfishnek. – Mindig azért indultam versenyeken, mert élveztem, és bár továbbra is nagyon szeretek rallyn vezetni, de eljön az a pillanat, amikor a visszavonulásra is gondolni kell. Ez a pillanat most jött el.” 

A görög üzletember azonban utolsó vb futamán még szeretné élvezni a versenyzést. 

“Alig várom már, hogy ismét a Ford Pumában ülhessek hazai rajongóim előtt. A verseny előtti felkészülés talán még sohasem sikerült olyan jól, mint most. Szeretnék egy szép eredményt elérni, ami azt jelenti, hogy szeretnék a legjobb görög versenyző lenni, még ha a WRC2-ben nagyon jó görög pilóták is indulnak.” 

Friss