2024. május 05. 03:39

KezdőlapWRCLatvala ismerős környezetben teszteli a már majdnem kész Rally2-es Toyotát

Latvala ismerős környezetben teszteli a már majdnem kész Rally2-es Toyotát

-

Amíg a Toyota Gazoo Racing Görögországban fog versenyezni, addig Jari-Matti Latvala Japánban a Rally2-es Toyotával áll rajthoz a Hokkaido Rallyn. 

Azt követően, hogy Jari-Matti Latvala a Finn Rallyn állt rajthoz, a görög Akropolisz Rallyn sem lesz jelen, és csapatvezetői teendőit Akio Toyoda fogja ismét ellátni. 

Latvala ugyanis a hétvégén a japán Hokkaido Rallyn áll rajthoz a Toyota GR Yaris Rally2-vel juho Hanninen navigálásával. 

“Jó látni, hogy miként fejlődik a Rally2-es autónk és már közel van a Skoda szintjéhez – mondta Jari-Matti Latvala. – A Hokkaido Rallyn én magam is megtapasztalhatom az autó teljesítményét. Az autónak október végére kell elkészülnie, hogy a homológizációt novemberben el lehessen indítani, ahhoz, hogy a Monte-Carlo Rallyn már versenyezni lehessen vele. Az év végén pedig már az első ügyfeleinkhez is meg kell érkeznie az autónak. Már nincs sok tennivalónk a Yaris-szal, nagyjából 90%-ban készen van.” 

A Hokkaido Rally pályái pedig ismerősek is lehetnek Latvalának, hiszen 2006-ban és 2007-ben ebben a régióban rendezték a Japán Rallyt. 

“Úgy emlékszem, hogy a verseny gyors, keskeny és bokrokkal teli pályákon zajlott. Gyakorlatilag a bokrok miatt egy csőben kellett versenyezni és nem voltak a kanyarok beláthatóak.” 

Friss