back to top
2024. május 07. 00:34

KezdőlapWRCA Subaru visszatérhet a WRC gyártói közé

A Subaru visszatérhet a WRC gyártói közé

-

Nagyon valószínű, hogy a Subaru Motorsport visszatér a WRC-be, erősítette meg Mohammed Ben Sulayem, FIA elnök. A japán gyártó visszatérése a Toyota segítségével válhat valóra. 

A Subaru Motorsport 2008 végén szállt ki a WRC-ből a globális világgazdasági válság miatt. Most azonban Mohammed Ben Sulayem, az Akropolisz Rally szervizparkjában megerősítette, hogy a japán gyártó a visszatérésen gondolkozik. 

“Találkoztam Akio Toyodával, aki megemlítette a Subaru lehetséges visszatérését – mondta az FIA elnöke. – A Toyotának van némi tulajdonrésze a Subaruban is, és készek támogatni visszatérésüket. Nagyon jó lenne, ha több gyártó lenne a WRC-ben.” 

A Subaru egyedüli problémája a motor lehet, miután jelenleg nem gyártanak olyan motort, mely megfelelne a szabályoknak. Ebben azonban kész segíteni a Toyota. 

“Pozitív jeleit láttam a Toyodával történt beszélgetés során annak, hogy a Toyota késze lenne motort adni a Subarunak. Elsősorban ez jelentene ugyanis problémát.” 

A Subaru Motorsport USA csapata 2011 óta minden amerikai rally bajnokságot megnyert, a Vermont SportsCar által üzemeltetett csapat pedig idén bemutatott egy vadonatúj WRX rally autót is. 

Friss