back to top
2024. május 05. 22:05

KezdőlapWRCMegbüntették a Hyundai Motorsportot az Akropolisz Rally végén

Megbüntették a Hyundai Motorsportot az Akropolisz Rally végén

-

A Hyundai Motorsport egyik tagja szombat este más csapatok autóit fényképezte a parc fermében, amit a felügyelők a parc fermé szabályok megszegésének nyilvánított. 

A versenyzők minden versenynap végén a parc fermé lezárt területére helyezik az autókat, ahol nem lehet a járművekhez nyúlni. 

A szombat esti parc fermében azonban az FIA felügyelői fényképezésen értek egy személyt, aki a Hyundai Motorsporthoz tartozott és éppen más csapatok autóit örökítette meg. Ez azonban szintén tilos, így a történtek megsértették a szabályokat, ezért pedig a Hyundai csapatát megrótták és 5000 eurós felfüggesztett pénzbüntetést szabtak ki a felügyelők. 

Mint az az eset vizsgálata során kiderült, a Hyundai Motorsport egyik új tagja fényképezte az autókat, saját célra, emlékbe. A személy nem volt tisztában azzal, hogy a fényképezéssel szabályt szeg, a csapat pedig elmondta, hogy a fényképeket egyébként sem tudták volna semmire sem használni, hiszen a versenynapok reggelén nincs szervizelési lehetőség. 

A szabályszegés nem befolyásolta a koreai csapat eredményeit Görögországban, így Dani Sordo a harmadik, míg Esapekka Lappi az ötödik helyet tarthatta meg. 

Friss