2024. május 03. 00:37

KezdőlapWRCLatvala győzelemre vezette a Rally2-es Toyotát a Hokkaido Rallyn

Latvala győzelemre vezette a Rally2-es Toyotát a Hokkaido Rallyn

-

Jari-Matti Latvala igazoltan volt távol az Akropolisz Rallyról, hiszen a japán Hokkaido Rallyn állt rajthoz és nyert is a Rally2-es Toyotával. 

Csakúgy, mint a görög Akropolisz Rallyn, a japán Hokkaido Rallyn is kettős Toyota siker született, miután Jari-Matti Latvala és Juho Hanninen szerezte meg a győzelmet, míg Takamoto Katsuta édesapja, Norihiko és Yusuke Kimura a második helyen zárt a Toyota GR Yaris Rally2-vel. 

A verseny azonban elsősorban az autó fejlődésének megtapasztalásáról szólt a Toyota Gazoo Racing csapatfőnökének és fő tesztelője részére. 

“A múltból emlékeztem a verseny néhány szakaszára – mondta Jari-Matti Latvala a Dirtfishnek. – Nagyon jó verseny volt. Az autóval kapcsolatban csak pozitív élményeim vannak. A motornak nagy a nyomatéka, a jó futóművel pedig nagyszerűen átmegy a pályák rossz minőségű részein. Az autó beállítását tekintve, Juho korábban Szardínián használt beállítását választottuk. Eleinte alulkormányozott volt az autó, de első diffit cseréltünk, ami után javult a kezelhetőség. Később már nagyon jó volt vezetni az autót, könnyen lehetett gyorsan menni vele.” 

Akio Toyota, a Toyota Gazoo Racing elnöke nagyon elégedett volt a Japánban elért eredménnyel, de fontosnak érzi, hogy Latvalával sikerült megmutatni az autó igazi gyorsaságát is a szurkolóknak. 

“Nagyon jó volt látni, hogy Jari-Matti folyamatosan mosolygott az autóban – mondta Akio Toyoda, aki az Akropolisz Rallyn a Toyota Gazoo Racing csapatvezetői teendőit látta el. – Hálás vagyok neki és Juhonak, hogy gyorsasági szakaszokon is megmutatták az autó tempóját azt követően, hogy bemutatókon már vezették a Rally2-es Yarist. Latvala teljesítménye lenyűgözte a szurkolókat, és nagyobb teljesítményre ösztönzött más versenyzőket. Jari-Matti szereplésével hozzájárult a japán rallysport népszerűsítéséhez is. Nagyon hálás vagyok neki.” 

Latvala 2:16.4 perc előnnyel szerezte meg a győzelmet a Hokkaido Rallyn Norihiko Katsuta előtt, míg a harmadik helyen Heikki Kovalainen zárt R5-ös Skodával, 3:06.8 perc hátránnyal. 

Friss