back to top
2024. május 05. 23:07

KezdőlapWRCTanak: Végre jó versenyünk volt!

Tanak: Végre jó versenyünk volt!

-

Ott Tanak negyedik lett a görög Akropolisz Rallyn, és bár a Ford Pumát ezúttal is szerelni kellett, mégis elégedett a teljesítményével. 

Ott Tanak jól kezdte az Akropolisz Rallyt, azonban a pénteki gumiszerelési zónában az autóját is javítani kényszerült, miután a Ford Pumából szivárgott a hűtővíz. A javítás miatt pedig 22 percet késett a következő gyorsaságiról, így 3:40 perc büntetést is kapott, ennek ellenére azonban a negyedik helyen zárt. 

Ez az eredmény azt jelenti, hogy 81 pont hátrányba került a vb éllovas Kalle Rovanperával szemben, miután a finn vb címvédő megnyerte a versenyt. 

A 2019-es világbajnok elégedetten értékelt a versenyt után. 

“Végre jó versenyünk volt – mondta Ott Tanak. – Most több pontot szereztünk, mint az elmúlt 5 verseny során, szóval ez nagyon jó hétvége volt. Igazából nem számoltam, hogy mennyi pontot szereztünk az elmúlt öt versenyen és most, de a lényeg, hogy végre jó hangulatban vagyunk egy verseny után.” 

Tanak 39 pontot szerzett a görög verseny előtti öt rallyn, míg az Akropolisz Rallyn 15-öt. 

A görög versenyről már eddig is lehetett tudni, hogy a világ egyik legnehezebb rendezvénye, azonban a hétvége előtt lehullott rengeteg eső még nehezebbé tették a pályákat, ami miatt az idei legdrámaibb verseny lett. 

“Az elmúlt napok nagy kihívás elé állították a szervezőket, nagyon jó hír, hogy a korábbi sok eső után is megtartható volt a verseny. Az időjárás miatt nagyon sokat változtak a pályák. Igazából ez a kedvenc versenyem, de ez most másról szólt. Máskor nagyon élvezetesek a pályák, de idén a célba érésre kellett mindenkinek koncentrálnia.” 

A WRC szezonból még három verseny van hátra, így még matematikai esélye van Tanaknak az egyéni vb címre. 

Friss