2024. május 03. 04:38

KezdőlapWRCEvans második lett Görögországban - “Pedig már a hazautazásra készültem”

Evans második lett Görögországban – “Pedig már a hazautazásra készültem”

-

Az idei Akropolisz Rally káoszát jól mutatja, hogy Elfyn Evans úgy is második helyen tudott zárni, hogy a verseny során komoly műszaki hibával szembesült. 

Elfyn Evans már a hazautazásra készült, amikor szombaton autója leállt és csak elektromos hajtással tudott célba érni a déli szervizelés előtti szakaszon. A Toyota csapata azonban képes volt megoldani a problémát, a verseny káosza közepette pedig végül a második helyen zárt a walesi pilóta, így bár Kalle Rovanpera előnye 33 pontra nőtt, de továbbra is reális Evans vb címért folytatott csatája. 

“Kalle Rovanpera ismét képes volt megszerezni mind a 30 pontot, ami nem túl jó – mondta Elfyn Evans a görög verseny végén. – Azonban, ha visszagondolunk arra, hogy szombaton már a hazautazásra készültem, nem is olyan rossz a második hely. Tavaly a csapatnak nagyon rosszul sikerült az Akropolisz Rally, azonban az idei Mexikó Rallyn már látható volt, hogy a Toyota sokat javult durva versenyen mutatott teljesítmény terén. Azóta pedig a csapat folytatta a kemény munkát és fejlesztéseket, és kijelenthetjük, hogy jelenleg minden körülmény között győzelemre esélyes az autónk.” 

A szezonból még 3 verseny van hátra, így Evans nem hibázhat a folytatásban, a győzelemért kell harcolnia, ugyanakkor Kalle Rovanperának hibáznia kellene, hogy a vb címért folytatott csata még szorosabbá váljon. 

“Nagy Kalle előnye a bajnokságban, de nem lehetetlen behozni ezt a hátrányt. Ehhez nekünk futamokat kell nyerni, míg neki hibáznia kellene.” 

A WRC szezon a négy év után visszatérő Chile Rallyval folytatódik, majd a teljesen új Közép-Európa Rally, végül pedig a Japán Rally következik. 

Friss