2024. május 03. 00:31

KezdőlapWRCRovanpera: A higgadt vezetés hozta meg az eredményt az Akropolisz Rallyn

Rovanpera: A higgadt vezetés hozta meg az eredményt az Akropolisz Rallyn

-

Kalle Rovanpera idei harmadik győzelmét szerezte, miután megnyerte a WRC görög versenyét. A finn vb címvédő szerint a nyugodt vezetés hozta meg eredményét az Akropolisz Rallyn. 

Kalle Rovanpera 25 pont előnnyel várhatta az Akropolisz Rallyt, ahol Portugália és Észtország után harmadik idei győzelmét tudta szerezni. Ráadásul legfőbb riválisa, Elfyn Evans előtt tudott az élen zárni, így 33 pontra növelte előnyét. 

“Már előre sejteni lehetett, hogy nehéz verseny lesz az Akropolisz Rally – mondta Kalle Rovanpera. – Örülünk, hogy mind a 30 pontot sikerült megszerezni. Amikor verseny közben kiderült, hogy mégsem olyan rosszak a körülmények a korábbi nagy eső után, akkor kezdtem el reménykedni a jó eredményben. Kiegyensúlyozott, nyugodt vezetésre volt szükség, ahhoz, hogy nyerni tudjunk. Volt két páros előttünk, akik gyorsabbak voltak, de problémába ütköztek. Ismét megmutatta a verseny, hogy itt a nyugodt vezetés hozza meg az eredményt. Fontos ez a győzelem a finn kiesés után.” 

Rovanpera azt követően tudott a verseny élére állni, hogy előbb Thierry Neuville, majd Sébastien Ogier is kiesett az első helyen állva. 

A WRC szezon most Chilében folytatódik, ahol a 22 éves finn vb címvédő 2019-ben már indult. Dél-Amerikában pedig akár a vb címet is megszerezheti, ha nyerni tud, míg Elfyn Evans nagyon rosszul szerepel. 

“A Chile Rally nagyon hosszú lesz és nem hiszem, hogy ott sikerül megszerezni a vb címet. A célba érés sem lesz egyszerű, mert mint ahogy Finnországban is láthattuk, a dolgok gyorsan megváltozhatnak még, ha jól is teljesítesz. Azt gondolom, hogy már csak Elfyn Evans az egyetlen riválisunk a vb címért folytatott csatában, ezért elsősorban az ő eredményeit kell figyelnünk.” 

Három futammal a szezon vége előtt Rovanpera 33 pont előnnyel vezeti a bajnokságot Evans előtt, míg matematikailag még Thierry Neuville-ek (66 pont hátrány) és Ott Tanaknak (81 pont hátrány) is van esélye. 

Friss