2024. április 28. 13:41

KezdőlapWRCAz M-Sport kiszáll a WRC-ből? - A csapat reagált a hírekre

Az M-Sport kiszáll a WRC-ből? – A csapat reagált a hírekre

-

A francia sajtóban megjelent egy interjú Pierre-Louis Loubet-vel, mely szerint az M-Sport kiszállhat a WRC-ből, a brit csapat azonban most reagált erre az cikkre. 

A francia sajtó közölt egy interjút Pierre-Louis Loubet-vel, melyben a francia versenyző arról beszélt, hogy az M-Sport 2023 végén kiszáll a WRC Rally1-es csapatai közül. 

A cikket azóta álhírnek minősítették és eltávolították, azonban az M-Sport is reagált a kiszállásról szóló cikkre. 

“Mindent megteszünk, hogy a WRC legmagasabb szintjén tudjunk maradni – mondta Malcolm Wilson, az M-Sport ügyvezető igazgatója a Motorsport.com oldalnak. – Remek csapatunk van és még mindig olyan autóval rendelkezünk, mely képes versenyt nyerni. Tény, hogy az idei év borzalmas volt, és nem tudjuk, hogy miért. Azonban úgy gondolom, hogy mindenkinek lehetnek gyengébb időszakai. Ha az F1-et nézzük, gondoljunk csak bele, hogy pár éve hol volt a Williams és a McLaren csapata és hol van most. Továbbra is minden eszköz rendelkezésünkre áll és mindent megteszünk, hogy a visszatérjünk a WRC csúcsára.” 

Richard Millener kételkedett benne, hogy Loubet az M-Sport kiszállásáról beszélt volna a már eltávolított cikket író újságírónak. 

“Kétlem, hogy Pierre-Louis ilyen dolgokat mondott volna az újságírónak – mondta az M-Sport csapatfőnöke. – Nem tervezünk kilépni a WRC-ből. Szerintem az, hogy a cikket azóta eltávolították azt mutatja, hogy nem valós dolgok jelentek meg benne. Tény, hogy a költségvetést illetően minden évben komoly kihívásokkal kell szembenéznünk, de ennek ellenére nem tervezzük a WRC program leállítását. Malcolm Wilson és én sem gondolkozok ilyesmin. 100 embert foglalkoztatunk a csapatnál és mindent megteszünk, hogy a munkahelyük ne kerüljön veszélybe. Még nem tudjuk, hogy jövőre kik fognak nálunk versenyezni, de szeretnénk, ha folytatni tudnánk Ott Tanakkal, amit persze szintén kihívás megoldani, de mindent megteszünk ezért.” 

Amíg a Toyota és a Hyundai teljes értékű gyári csapatként működik a WRC-ben, addig az M-Sport félgyáriként, tehát a Fordtól csak némi támogatást kap, ennek ellenére a brit csapat megtudta nyerni az idei Svéd Rallyt Ott Tanakkal. 

Fotó: M-Sport

Friss