2024. május 02. 21:48

KezdőlapWRCHalttunen: A görög szervezők büszkék lehetnek munkájukra

Halttunen: A görög szervezők büszkék lehetnek munkájukra

-

Jonne Halttunen, Kalle Rovanpera navigátora méltatta az Akropolisz Rally szervezőinek munkáját a verseny után, és kiemelte, hogy egyik legnehezebb győzelmüket aratták Görögországban. 

Az Akropolisz Rally előtti teszteket még az erdőtüzek hátráltatták, majd a verseny hetében hatalmas eső érkezett Görögországba, ami miatt az Istenek Versenyének több szakaszát módosítani kellett, hivatalos tesztre pedig nem került sor. A Dániel viharciklon több ember halálát is okozta az országban. A WRC futam szervezőinek emberfeletti munkájával azonban meg lehetett rendezni a versenyt, melyet nagyon sok fordulat után Kalle Rovanpera és Jonne Halttunen nyert meg. 

“Őszintén mondva ez volt az egyik legnehezebb verseny karrierem során, köszönhetően a körülmények folyamatos változásának – mondta Jonne Halttunen. – Ez a verseny mindenkinek hatalmas kihívás volt, pilótáknak, de nekünk navigátoroknak is. A szervezők hihetetlen jó munkát végeztek, hogy ilyen nehézségek után is megtartható volt a rally. A futam nagy kihívás volt a pilótáknak és navigátoroknak, de az autóknak is, a csapat is nagyon komoly munkát végzett. Nagyon nehéz időszak volt ez Görögország számára, nehéz volt őszintén örülni a győzelemnek ilyen előzmények után. A szervezők nagyon büszkék lehetnek munkájukra.” 

Friss