back to top
2024. május 18. 09:54

KezdőlapWRCMikkelsen a 12. helyről nyert az Akropolisz Rally WRC2-es mezőnyében

Mikkelsen a 12. helyről nyert az Akropolisz Rally WRC2-es mezőnyében

-

Andreas Mikkelsen elképesztő teljesítményt nyújtva tudott nyerni az Akropolisz Rallyn, ahol az első nap után még a 12. helyen állt rekord mennyiségű defekt után. 

Nem indult jól Andreas Mikkelsen versenye az Akropolisz Rally WRC2-es mezőnyében, hiszen a pénteki négy megtartott szakaszból harmat is defekttel fejezett be. A nap végén csak a 12. Helyen állt 1:43.1 perc hátránnyal Yohan Rossel mögött. A folytatásban azonban a 2021-es bajnok mindent egy lapra tett fel, és a gázpedálra lépett, miközben a szerencse is mellé állt, így végül megtudta nyerni a WRC2-es értékelést. 

“A pénteki két perces hátrány után úgy döntöttem, hogy nincs vesztenivalóm és a folytatásban olyan gyorsan próbálok vezetni, amilyen gyorsan csak tudok – mondta Mikkelsen az Akropolisz Rally végén. – Már tavaly is láttuk, hogy Görögországban nagy különbségeket lehet tenni, ha minden összeáll. A folytatásban sikerült elkerülni a problémákat, és az autóval is nagyon elégedettek voltunk egész versenyen. Így sikerült ledolgozni a hátrányt, és hihetetlen, de nyertünk. Nagyon hálás vagyok a csapat minden tagjának, akik pénteken elképesztő munkát végeztek az autó javításával, és képesek voltak 30 perc alatt differenciálművet is cserélni. Nagyon büszke vagyok rájuk.” 

Mikkelsen szezonbeli harmadik győzelmét aratta, így a görög verseny után 16 pont előnnyel rendelkezik a WRC2-ben. 

“Ez egy nagyon különleges győzelem volt, egyértelműen az egyik legnagyobb győzelmem karrierem során. Péntek este még nem gondoltam volna, hogy ezt sikerül elérni. Most jól állunk a bajnokságban is.” 

Friss