2024. április 28. 09:12

KezdőlapWRCNeuville a visszavonulásáról gondolkozik

Neuville a visszavonulásáról gondolkozik

-

Thierry Neuville a 2024-es szezont még szeretné végig versenyezni, ugyanakkor 2025-ben már nem biztos, hogy a WRC mezőnyben lesz. 

Thierry Neuville idén nyáron már 35. születésnapját ünnepelte, ebben a korban pedig már a visszavonulás is felvetődik egy-egy WRC pilóta esetében. Nincs ez másképp a belga versenyző esetében sem. 

“2024-ben még biztosan a WRC mezőnyben leszek, de 2025-tel kapcsolatban már nem vagyok ennyire biztos ebben – mondta a belga pilóta az RTBF-nek. – Még mindig megvan a motivációm, mert még egy olyan nehéz hétvégén is, mint amilyen most az Akropolisz Rally volt, élvezem a versenyzést. Ugyanakkor a WRC miatt sokat kell távol lennem a családomtól, ez pedig néha a versenyzésre is kihat. A WRC karrierrel teljesült a célom, amiről 4 éves korom óta álmodtam.” 

Thierry Neuville-nek van egy 4 éves kislánya. 

A belga versenyző ugyanakkor úgy véli, hogy van még pár jó szezonja a WRC-ben, ha jövő év végén a folytatás mellett dönt. 

“Nem csak a vb cím éltet és jelent örömöt számomra, de természetesen továbbra is harcolni szeretnék ezért. Mindig realista próbáltam maradni. Ott Tanak, amikor 2020-ban a Hyundaihoz jött, azt gondolta, hogy majd megmutatja miként kell jobban teljesíteni a csapattal, ennek ellenére nem gondolom, hogy sokkal sikeresebb lett volna nálam.” 

Ami Ott Tanak teljesítményét illeti a belga pilótával összehasonlítva: 2020-ban az észt versenyző a harmadik, míg Neuville negyedik lett, 2021-ben azonban a belga pilóta zárt a harmadik, míg az észt csak az ötödik helyen, tavaly pedig Tanak a második, míg Neuville a harmadik lett a bajnokságban. 

Fotó: Hyundai Motorsport

Friss