2024. május 02. 19:25

KezdőlapWRCSordo csodálkozott Rovanpera görög teljesítményén - “Teljesen más szinten van”

Sordo csodálkozott Rovanpera görög teljesítményén – “Teljesen más szinten van”

-

Dani Sordo igyekezett óvatosan vezetni az Akropolisz Rallyn, hogy elkerülje a problémákat. Ez a verseny nagy részében sikerült is, így a harmadik helyen zárt. A spanyol versenyző ugyanakkor csak csodálkozni tudott Kalle Rovanpera teljesítményén, aki gyorsan vezetve is probléma nélkül tudott célba érni és nyerni. 

A Hyundai Motorsport 2022-ben története legnagyobb sikerét érte el az Akropolisz Rallyn, miután hármas győzelmet aratott. Az idén azonban Dani Sordo tudott csak dobogón zárni a koreai csapat autójával, miután a verseny pályái komoly problémákat okoztak mezőnynek.  

A rally előtti napokban özönvíz zúdult Görögország nagy részére, ami jelentősen nehezítette a pályák teljesítését. Azért, hogy a versenyzők láthassák a pályák állapotát az eső után is, az FIA külön videókat készített a mezőnynek a szakaszokról. 

Az Akropolisz Rally így is az eddigi legdrámaibb idei verseny lett, így nem is csoda, hogy sokan inkább óvatosan vezettek. 

Ilyen versenyző volt Dani Sordo is, aki végül a harmadik helyet szerezte meg Kalle Rovanpera és Elfyn Evans mögött. 

“Számomra nem volt olyan nehéz a verseny, mert inkább lassan vezettem – mondta Dani Sordo. – Kalle azonban úgy tudott nyerni, hogy gyors volt és mégis elkerülte a problémákat. A Rally1-es autók nem teherautók, ezért ezen az Akropolisz Rallyn bizonyos pontokon óvatosan kellett vezetni. Ez nem egy Finn Rally, ahol a gázpedálon állhatsz folyamatosan. Ennek ellenére Kalle megmutatta, hogy teljesen más szinten van, ilyen pályákon is képes nagyon gyorsan vezetni és amíg ő elkerülte a problémákat, másokat hibára kényszerített.” 

Fotó: Hyundai Motorsport

Friss