2024. május 03. 00:13

KezdőlapWRCKalle Rovanpera rekordot dönthet, ha elfogadja a szerződési ajánlatát

Kalle Rovanpera rekordot dönthet, ha elfogadja a szerződési ajánlatát

-

Érdekes információkat osztott meg Kalle Rovanpera menedzsere, Timo Jouhki, miután a vb címvédő szerződésének részleteiről beszélt. 

Kalle Rovanpera szerződése év végén lejár a Toyota Gazoo Racingnél és bár a menedzsere, Timo Jouhki tárgyalt a Hyundai Motorsporttal is, várhatóan a 22 éves pilóta vélhetően marad a japán gyártónál. 

A finn sztármenedzser, aki korábban Marcus Grönholm, Jari-Matti Latvala, Tommi Makinen, Juha Kankkunen, Harri Rovanpera, Toni Gardemeister, Mikko Hirvonen menedzsere is volt, a finn MTV oldalnak elárulta Kalle Rovanpera szerződési részleteit, ami alapján finn nemzeti rekordot dönthet a tavalyi világbajnok és idei vb éllovas. 

“Minden bizonnyal finn nemzeti rekordot dönthet Kalle Rovanpera szerződése, amennyiben elfogja – mondta a 42 éves menedzser. – Pontos összegekről nem tudok beszélni, de igen szép szerződés kínál a Toyota Kalle számára. Általában kétéves szerződéseket igyekszem köttetni versenyzőimmel, ez pedig most különösen igaz, mert várhatóan két évig nem fognak mg változni a WRC technikai szabályai, így vélhetően az erőviszonyok is változatlanok lesznek a csapatok között.” 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Kalle Rovanpera szerződéséről annyi derült ki, hogy éves szinten 5-7 millió eurós összeget kereshet, az ötmillió az alapfizetés, amit még kiegészít teljesítményalapú bónusz, mellyel elérheti a hétmilliót is. Ehhez pedig még saját, személyes szponzoraitól kapott összegek is társulnak. 

Ez az összeg pedig megdöntheti a jelenleg fennálló finn rallyversenyzői fizetés rekordot, amit Tommi Makinen tart, aki 2002-ben a Subaru Motorsportnál 6 millió eurót kapott, ami jelenleg nagyjából 8.1 milliónak felelne meg. Rovanpera teljes fizetése pedig megdöntheti ezt a szintet. 

Friss