2023. október 02. 18:59
KezdőlapWRCHatalmas tempó lesz a Közép-Európa Rally prágai szuperspeciál szakaszán

Hatalmas tempó lesz a Közép-Európa Rally prágai szuperspeciál szakaszán

-

A Közép-Európa Rally szervezői bemutatták a cseh fővárosban, Prágában tartandó nyitó szuperspeciál szakaszát, melyen hatalmas tempó várható. 

Az október végi Közép-Európa Rally központja ugyan a német Passauban lesz, de a verseny cseh szakaszokkal indul, így itt, egész pontosan Prágában rendezik a nyitó szakaszt is, mely egy 2.44 km-es szuperspeciál lesz, azonban a pálya nyomvonala alaposan eltér a megszokott ilyen szakaszokétól. 

A nyomvonal ugyanis hosszú egyenesekből áll, a tempót pedig kötelező forgásokkal és kisebb sikánokkal próbálják csökkenteni. 

A nézők vélhetően jól szórakoznak majd ezen a gyorsaságin, azonban a versenyzőknek elsősorban arra kell majd koncentrálniuk, hogy a nagy tempó mellett neki ne csúszanak a pálya határokat jelző elemeknek. 

“Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a világ legjobb rallyversenyzői vezethetnek majd a Valká Chuchle pályánkon – mondta Fabrizio Sinigallia, a pályáért felelős igazgató. – Gondoskodunk arról, hogy a versenyzők számára élvezetes legyen a szakasz, és biztosak vagyunk benne, hogy ez így is lesz. Óriási élményre számíthatnak a nézők, és hisszük, hogy igazán emlékezetes gyorsasági lesz.” 

“Az egész verseny új lesz, a világ legjobb versenyzőit pedig nem mindennap lehet látni a prágai Hradcany téren vezetni – mondta Erik Cais. – Bízom benne, hogy nagyon sok néző látogat ki a pályára.” 

A WRC új futamán összesen 18 gyorsaságit kell teljesíteniük a versenyzőknek, melyekről már korábban írtunk.

Friss