2024. május 04. 12:02

KezdőlapWRCSébastien Ogier indul a Közép-Európa Rallyn

Sébastien Ogier indul a Közép-Európa Rallyn

-

Sébastien Ogier rajthoz áll a Közép-Európa Rallyn, mely idén a hetedik WRC futama lesz, az aszfaltos versenyen pedig feledtetni szeretné a rosszul sikerült Akropolisz Rallyt. 

Sébastien Ogier idén is csak részmunkaidőben versenyez a WRC-ben, ennek ellenére év elején még a bajnokság élén is tudott állni, miután a Montén és Mexikóban is nyerni tudott, később azonban a kihagyott, illetve kevésbé jól sikerült versenyek miatt egyre nagyobb hátrányba került, ugyanakkor Kenyában megszerezte idei harmadik győzelmét is. 

Az Akropolisz Rallyn komoly harcot vívott a nyolcszoros világbajnok Thierry Neuville ellen, majd a belga versenyző kiesésekor úgy tűnt, hogy van esélye idei negyedik sikerét is megszerezni, azonban Ogier-t is utolérték a problémák, így szombat este kiesett, végül pedig a Power Stage-en egy ötödik idővel 1 pontot sikerült gyűjtenie. A győzelmet ugyanakkor toyotás csapattársa, Kalle Rovanpera szerezte meg Elfyn Evans előtt, így a japán gyártó kettős sikert aratott. 

Ogier most kihagyja a Chile Rallyt, azonban a Közép-Európa Rallyn visszatér, és idei hetedik futamán áll rajthoz. 

“A Közép-Európa Rally közel van lakhelyemhez, Münchenhez, ugyanakkor a verseny környékén még sosem jártam – mondta Sébastien Ogier a WRC hivatalos oldalának. – Ez a verseny teljesen új lesz mindenki számára. Valószínűleg mindenkire sok munka vár majd a pályabejáráson, úgy hallottam, hogy a cseh szakaszok különösen nagy kihívást jelentenek majd, mert gyors, dobálós és csúszós pályák lesznek.” 

Az október végi verseny lesz az első olyan WRC futam, mely három ország területén, Csehországban, Németországban és Ausztriában kerül megrendezésre. 

Friss