2024. május 04. 20:30

KezdőlapWRCToyota: A verseny előtti tesztek ma már rendkívül fontosak

Toyota: A verseny előtti tesztek ma már rendkívül fontosak

-

Tom Fowler, a Toyota Gazoo Racing technikai igazgatója szerint a japán gyártónak nagyon sokat sikerült fejleszteni autóján az idei évre, amiben fontos szerepet kaptak a versenyek előtti tesztek. 

A Toyota dominálásáról szól az idei WRC szezon, hiszen 10 versenyből nyolcat a japán gyártó versenyzői nyertek, Sébastien Ogier és Kalle Rovanpera három-három, míg Elfyn Evans két rallyt tudott nyerni. 

Tom Fowler, a csapat technikai igazgatója szerint ez a dominancia annak eredménye, hogy nagyon sokat sikerült fejleszteni az idei évre az autón. 

“Már tavaly év végén azon dolgoztunk, hogy a gyenge pontjaink problémáját megoldjuk – mondta Fowler a Dirtfishnek. – Azt gondolom, hogy az idei év során ezek nagy részét sikerült megoldani. Azonban ez sokkal többről szól, mint a Mexikóra és Szardíniára történt autófejlesztés. A tesztelő és fejlesztő csapat nagy erőfeszítéseket tett azért, hogy jobban teljesítsünk idén.” 

Mivel az FIA 21 napra korlátozta a tesztnapok számát a nem saját tesztterületen történt készülést illetően, Fowler szerint manapság már nagyon nagy jelentőséggel bírnak a tesztek. 

“Pontos részleteket nem tudok elárulni, de korábban egy-egy tesztnek nem volt akkora jelentősége a megbízhatóság szempontjából, mint manapság. Nem sok problémát jelentett, ha valami meghibásodott a teszt közben. Ma már ez nem így van. Ha egy tesztnap fele kárba megy valamilyen probléma miatt, az nagyon komoly probléma.” 

Friss