2024. április 29. 21:27

KezdőlapWRCFourmaux: Nagyon jó döntés volt visszatérni a WRC2-be

Fourmaux: Nagyon jó döntés volt visszatérni a WRC2-be

-

Adrien Fourmaux a tavalyi rossz Rally1-es szezon után idén a WRC2-ben versenyez az M-Sport csapatával és a versenyzés mellett segít fejleszteni a Rally2-es Fiestát is. 

Adrien Fourmaux szezonja tavaly nagyon rosszul sikerült a Rally1-es Ford Pumával, ezért az M-Sporttal közösen úgy döntöttek, hogy idén a WRC2-es csapatban kap lehetőséget. A francia versenyző szerint ez egy nagyon jó döntés volt. 

“Bizony, nagyon jó döntést hoztunk, amikor úgy döntöttünk a csapattal közösen, hogy idén a WRC2-ben állok rajthoz – mondta Adrien Fourmaux a WRC hivatalos oldalának. – Ez a szezon nagyon jól sikerült, és sok önbizalmat adott. Sokat sikerült tanulni is. Szerintem nagyon jó döntés volt, hogy ahelyett, hogy folytattuk volna a Rally1-es programot, inkább visszaléptünk a Rally2-es autóra. Tavaly korán véget ért a szezonom, és nem lett volna értelme annak, hogy visszaülve a Rally1-es autóba az idén is hibákat elkövetve indítom a szezont. A Rally2-es autóra váltás sokkal jobb döntés volt.” 

Fourmaux idén a versenyzés mellett pedig segített a Rally2-es Ford fejlesztésében is. 

“Sok változtatást hajtottunk végre a Rally2-es autón idén. Tavaly már meg volt az új segédkeret, idén pedig fejlesztve lett a váltó, a hátsó differenciálmű, a bukócső, a lengéscsillapítók, valamint egy frissítésen már átesett a motor is, amit újabb fejlesztés volt követni. Sokat dolgoztunk az autón és örömmel segítettem a csapatnak. A fejlesztések pedig már az eredményekben is megmutatkoznak.” 

Friss