2024. május 03. 08:46

KezdőlapWRCOliver Solberg a rossz WRC2-es szezon ellenére is már Rally1-es autóval folytatná...

Oliver Solberg a rossz WRC2-es szezon ellenére is már Rally1-es autóval folytatná 2024-ben

-

Oliver Solberg idén Skoda Fabia RS Rally2-vel állt rajthoz a WRC futamain, amivel a jó teljesítményét és gyorsaságát szerette volna megmutatni. A szezon bár nem alakult túl jól számára a WRC2-ben, mégis arról álmodik, hogy 2024-ben már Rally1-es autóval tud versenyezni. 

Oliver Solberg azt követően, hogy tavaly az Akropolisz Rally után kikerült a Hyundai Motorsport versenyzői közül, idén a Toksport Skoda Fabia RS Rally2-es autójával próbálta bizonyítani tudását és jó teljesítményét. 

Petter Solberg fia eddig minden idei WRC futamon rajthoz állt, hat verseny során pedig a WRC2 értékelésébe is nevezett. 

A szezon során a WRC2-ben Svédországban nyerni tudott, míg Portugáliában második, Mexikóban pedig harmadik lett, ugyanakkor három másik versenyen nem tudott pontot szerezni, így a bajnokság hatodik helyén áll 44 pont hátránnyal Andreas Mikkelsen mögött. 

A WRC2-ben azonban így már nincs esélye a bajnoki címre, miután a kategóriában maximum hét versenyen lehet indulni és a hat legjobb eredmény számít év végén. 

Oliver Solberg rossz WRC2-es szezonja annak is köszönhető, hogy rosszul választotta meg futamait, ahol bajnoki pontokért kívánt harcolni, hiszen a másik négy verseny közül Horvátországban harmadik, Kenyában második, Finnországban pedig első helyen zárt az RC2-es kategóriában. 

A svéd-norvég állampolgárságú, de svéd zászlóval a neve mellett versenyző 22 éves pilóta jövőre pedig ismét szeretne visszatérni a gyári versenyzők közé és Rally1-es autóval indulna. 

“Továbbra is az az álmom, hogy Rally1-es autóval versenyezzek, mindig ez volt a cél és nem is fog változni – mondta Oliver Solberg a Dirtfishnek. – Az egész családom, így számomra is a rallysport az életünk. Bár nincs igazán sok hely Rally1-es csapatokban, ennek ellenére nem adom fel, tárgyalunk csapatokkal és az eredményekkel is igyekszem bizonyítani.” 

Solberg rajthoz áll a Chile Rallyn is, ezt követően azonban véget érhet szezonja anyagi problémák miatt. 

“Chile után még nagyon sok idő lesz hátra idén, ezért dolgozunk azon, hogy miként tudnék tovább versenyezni.” 

A fiatal pilótának azonban arra az esetre is van terve, ha nem sikerül az M-Sporthoz, a Toyotához, vagy a Hyundaihoz igazolnia 2024-re. 

“Ha nem tudok gyári csapathoz igazolni, akkor az a B-terv, hogy a Monster Energy-vel egy privát WRC2-es csapatot hozunk létre. Nagyon szerencsés vagyok, hogy családunknak nagyon jó a kapcsolata a Monsterrel. A Toksport WRT-ben idén nagyon jó versenyezni, kiváló csapat, Serkan Duru pedig nagyon lelkesen üzemeltet a csapatot. Ezért az a C terv, hogy a Toksportnál folytatom jövőre is.” 

Friss