2024. április 27. 17:42

KezdőlapNE VEDD ELSimon Wagner sorozatban harmadszor bajnok Ausztriában, Suninen volt a leggyorsabb

Simon Wagner sorozatban harmadszor bajnok Ausztriában, Suninen volt a leggyorsabb

-

Simon Wagner szoros csatában megnyerte az Osztrák Rally Bajnokság szezonzáró versenyét, így sorozatban harmadik bajnoki címét szerezte, Teemu Suninen az utolsó szakaszt követően leadta menetlevelét. 

Hétvégén rendezték a Bucklige Welt Rallyt, mely az Osztrák Rally Bajnokság szezonzárója és bajnokavatója volt. 

A versenyen két nap alatt 12 gyorsaságit kellett teljesíteni a mezőnynek, és a rajttól a célig hatalmas csata zajlott a bajnoki címért csatázó Simon Wagner – Gerald Winter, valamint Hermann Neubauer ls Ursula Mayrhofer kettősök között.  

A bajnokság olyan szorosan alakult, hogy gyakorlatilag, aki előrébb zárt volna a két esélyes közül, az a bajnok.  

Ennek megfelelően mindvégig kis különbség volt a két skodás között, azonban szinte mindvégig az Eurosol Racing autójával induló Wagner volt előnyben. A verseny győzelmét végül 5.2 másodperc különbség döntötte el Wagner javára, miután a felügyelőktől 5 másodperc büntetést is kapott. 

Simon Wagner így 2021 és 2022 után ismét megszerezte nyugati szomszédunkban a bajnoki címet. 

Fotó: Harald Illmer / ir7.at

A versenyen Teemu Suninen és Mikko Markkula a Közép-Európa Rallyra készülve állt rajthoz a Rally1-es Hyundaijal, mellyel az erőviszonyoknak megfelelően mindvégig a verseny első helyét foglalta el, azonban a végeredményben nem vették figyelembe eredményeit.

A versenyen rajthoz állt Fischer Dániel és Buna Zoltán is Subaru Imprezával, akik az osztrák Rally Challenge bajnokságban indulva csak az első nap szakaszait teljesítették.

Friss