2024. május 04. 03:08

KezdőlapWRCOliver Solberg rajthoz áll a világ egyik leghosszabb historic versenyén

Oliver Solberg rajthoz áll a világ egyik leghosszabb historic versenyén

-

Oliver Solberg novemberben rajthoz áll a világ egyik leghosszabb historic versenyén, a brit Roger Albert Clark Rallyn egy Ford Escort RS1800-al. 

A Roger Albert Clark Rallyt 2004-ben tartották meg először és a rallysport történelem egyik legkeményebb és leghosszabb historic versenye. 

Az idén 15. alkalommal megrendezésre kerülő versenyen korábban Oliver Solberg több rokona is rajthoz állt, és idén Oliver Solberg is meg fogja ezt tenni. 

“Mindig egy álmom volt, hogy egyszer ezen a versenyen induljak – mondta Oliver Solberg a Dirtfishnek. – Nagyon sok történetet hallottam már erről a versenyről. Pár napja pedig nagyapámnak, Per-Inge Walfridssonnak meséltem, hogy idén ez az álmom valóra válik. Azt mondta, hogy karrierem egyik legkeményebb versenyére vállalkozok. Nagyon jó lesz walesi, skót és Észak-Angliai utakon vezetni.” 

Az idei versenyt november 23-27. között rendezik, a verseny a dél-walesi Carmarthenből indul 22-én, szerdán, csütörtökön pedig észak felé haladva olyan szakaszokat kell teljesíteni, mint a Crychan, a Myherin és Hafren, melyeket jól ismerhet mindenki a Wales Rallyról. Szombaton a skót határ közelében lesznek gyorsaságik, majd dél felé halad a mezőny, és KIelder erdei szakaszain folytatódik, a cél pedig Carlisle-ben lesz hétfőn. 

A verseny során 33 szakaszt kell teljesíteni, az utolsó gyorsasági pedig a leghosszabb 63.12 km-es pályán zajlik majd. A versenytáv 574.44 km lesz.

Friss