2024. április 28. 11:22

KezdőlapWRCA Rally1-es Hyundai teljesítménye idén már nem fog javulni

A Rally1-es Hyundai teljesítménye idén már nem fog javulni

-

A Hyundai Motorsport idén már nem tervez teljesítmény javulást a Rally1-es autó esetében, inkább a megbízhatóságát igyekszik jobbá tenni. 

Nem sikerült túl jól az idei WRC szezon a Hyundai Motorsportnak, hiszen 10 versenyből csak egyet tudott megnyerni, Thierry Neuville Szardínián végzett győztesként, így 91 pont hátránnyal áll a nyolc győzelmet arató Toyota mögött a gyártók bajnokságában. 

A Hyundai i20 N Rally1 ugyan jelentős javulást mutatott az idei évben, azonban a Toyota már tavaly is előnyben volt, idén pedig ez csak nőtt. 

A koreai gyártónak még három fejlesztési jokerje maradt az idei évre, azonban ezeket már nem a teljesítmény javulása, hanem a megbízhatóság növelése érdekében használná fel. 

“A megmaradt jokereket már a megbízhatóság növelésére használjuk fel, így a teljesítményben már nem lesz nagy javulás – árulta el Francois-Xavier Demaison, a Hyundai műszaki igazgatója a Dirtfishnek. – Ezzel nem szeretnénk sietni, így megvárjuk, amíg a teljes homológizációs folyamat befejeződik. Csak olyan fejlesztést fogunk végrehajtani, ami valóban előrelépést jelent, olyat, amit csak két versenyen használnánk, mert kiderül, hogy nem jó, olyat nem. A jövő év elejére még marad két jokerünk, amit az autó súlyának csökkentésére fogunk használni. Jelenleg az autónk súlya túl nagy. “ 

Az idei WRC szezonból még a chilei, közé-európai és japán versenyek vannak hátra. 

Friss