2024. április 28. 02:31

KezdőlapWRCA Toyotát lenyűgözte Katsuta görög teljesítménye

A Toyotát lenyűgözte Katsuta görög teljesítménye

-

Takamoto Katsuta fantasztikus teljesítményt nyújtott az Akropolisz Rallyn, ahol úgy ért célba a hatodik helyen, hogy előzetesen nem tudott tesztelni. 

Takamoto Katsuta volt az egyetlen versenyző az Akropolisz Rallyn, aki nem tesztelt a versenyre a görög erdőtüzek miatt. Majd a verseny hetében hatalmas özönvíz zúdult az országra a Dániel viharciklon miatt, így az Istenek Versenye idén az egyik, ha nem a legnehezebb verseny lett. 

Ennek ellenére a Toyota japán versenyzőjének sikerült célba érnie a hatodik helyen. 

“A tempónk sokat javult idén a tavalyi versenyhez képest – mondta Takamoto Katsuta a WRC hivatalos oldalának. – Nem voltam még teljesen elégedett a teljesítménnyel, de tudom, hogy melyik területen kell még javulnom. Már a verseny első szakaszai is komoly kihívást jelentettek teszt nélkül, de sikerült célba érnünk. Köszönöm a csapat nagyszerű munkáját!” 

Kaj Lindström, a Toyota sportigazgatója elárulta, hogy a csapatot lenyűgözte Katsuta teljesítménye. 

“A verseny első szakaszáig nem tudta az autót vezetni, ennek ellenére nagyszerű teljesítményt nyújtott – mondta Lindström. – Kár volt, hogy szombaton ugyanazon a szakaszon két defektet is összeszedett, mert enélkül még jobb eredménnyel zárt volna. A hatodik hely is azonban egy kitűnő eredmény ilyen előzmények után, nagyon kíváncsiak vagyunk arra, hogy Chilében hogy fog szerepelni.” 

Friss