back to top
2024. május 18. 06:52

KezdőlapWRCMikkelsen az apaság miatt gyorsabban mer vezetni

Mikkelsen az apaság miatt gyorsabban mer vezetni

-

Andreas Mikkelsen az egyik legemlékezetesebb győzelmét aratta az Akropolisz Rally WRC2-es mezőnyében, a norvég versenyző elárulta, ebben szerepe volt annak is, hogy már apa is. 

Andreas Mikkelsen számára katasztrofálisan indult az Akropolisz Rally, hiszen pénteken egy szakasz kivételével minden gyorsaságin defektet szedett össze, ami miatt a WRC2 12. helyére esett és hátránya is közel két perc volt. A második naptól azonban mindent egy lapra tett fel és végül sikerült megnyernie a kategóriát. 

“Talán azért, mert apa lettem a tavalyi év végén kevésbé éreztem a nyomást magamon Görögországban – mondta Andreas Mikkelsen a WRC hivatalos oldalának. – Jobban mertem gyorsabban vezetni, mert mi rossz történhetett volna? Ha összetöröm az autót, csak több időt tölthettem volna a kisfiammal. Végül ez egy igen különleges győzelem lett. Péntek este még lehetetlennek éreztem, de korábbról tudtam, hogy ezen a versenyen bármi előfordulhat. Próbáltam tehát a hátrányomon faragni. És végül sikerrel jártam.” 

Mikkelsen
Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

A norvég versenyző eddig öt versenyen indult a WRC2-ben és háromszor sikerült nyerni, így 16 pont előnnyel vezeti a bajnokságot. A kategóriában bár hét versenyen lehet indulni, Mikkelsen a Közép-Európa Rallyn, mely a hatodik futam lesz, befejezi az idei szezont, így ott szeretné megnyerni a bajnokságot. 

“A költségvetés miatt a Közép-Európa Rally lesz az utolsó versenyünk. Szívesen indulnék egy szezonban hét versenyen is, de az anyagiak miatt nem tudom megtenni. A következő versenyünkön, így be kell biztosítanunk a bajnoki címet.” 

Friss