back to top
2024. május 06. 13:44

KezdőlapWRCWRC Promóter: A WRC pilótáinak negatív kommunikációja árt a bajnokságnak

WRC Promóter: A WRC pilótáinak negatív kommunikációja árt a bajnokságnak

-

A WRC Promóter szerint nemcsak a szervezők és az FIA teheti jobbá a Rally Világbajnokság megítélését, hanem a gyári versenyzők is a kommunikációjukkal. 

A nyár eleje óta a WRC Promóter azon dolgozik, hogy a Rally Világbajnokság sorozata jobbá váljon, miután Thierry Neuville arra hívta fel a figyelmet, hogy azt jobbá kell tenni. 

Azonban a WRC Promóter szerint nem csak a bajnokság szervezői és az FIA tudják jobbá tenni a WRC-t, hanem a versenyzők is a kommunikációjukkal. 

“Van egy elképzelésünk a bajnokságról és van a valóság – mondta Peter Thul, a WRC Promóter sportigazgatója. – A nézettségi adataink nagyon jók, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehetne javítani rajta. Minden kritikát meghallgatunk és komolyan foglalkozunk velük és azt hiszem, hogy fantáziadúsabban kell a bajnokságot reklámoznunk. Van egy elképzelésünk ezzel kapcsolatban, de a kritikák képesek ezen javítani. Thierry Neuville egy olyan személy, aki hajlandó ilyen témában megosztani véleményét és készen áll vitázni is, de ez más versenyzőkről is elmondható.” 

Simon Larkin szerint a bajnokság javításában tudnak a versenyzők és csapatok is segíteni, ha megfelelően kommunikálnak. 

“Ha valakinek negatív felfogása van és ezt a kommunikációjában is megmutatja az árt a bajnokságnak, legyen az akár versenyző, akár csapat – mondta Simon Larkin, a WRC Promóter versenyekért felelős igazgatója. – Ezen pedig változtatni kell. A pilóták gyakorlatilag a bajnokság nagykövetei, és véleményük befolyásolja a WRC-ről alkotott képet. Éppen ezért nem lehet, hogy nyilvánosan bírálják a bajnokságot. Tudjuk, hogy nem mindenki lehet mindennel elégedett, de a negatívumnak a falak között kell maradniuk, kifelé pedig úgy kell kommunikálniuk, hogy a bajnokág felé nagyobb figyelem terelődjön. Azt kell mondaniuk, hogy a WRC egy nagyszerű bajnokság, gyere és nézd meg saját szemeddel.” 

Friss