back to top
2024. május 07. 01:13

KezdőlapWRCAz M-Sport egy klassz ötlettel állt elő, így változtatnák meg a gyártók...

Az M-Sport egy klassz ötlettel állt elő, így változtatnák meg a gyártók világbajnokságát

-

Az M-Sport csapatvezetője, Richard Millener egy forradalmi ötlettel állt elő, amivel megváltoztatná a gyártók világbajnokságát. Ráadásul így még a fordos csapat is harcolhatna ezért a címért. 

Az M-Sport idén csak két Rally1-es autóval vesz részt a WRC küzdelmeiben, ezért már eleve hátrányból indult a gyártók bajnokságában, amit ezért is feladott már a kezdetektől és inkább Ott Tanak minél jobb szereplésére figyelt. 

A fordos csapat jövőre sem szeretne három Rally1-es autót indítani, azonban a csapatfőnöknek van egy jó ötlete, hogy miként lehetne 2 Rally1-es autóval is harcolni a gyártók címéért. 

“Januártól minden Rally1-es gyártónak lesz Rally2-es autója is, ezért meg lehetne változtatni a gyártók világbajnokságát – mondta Richard Millener. – A Montétól lehetne két Rally1-es és egy Rally2-es autó értékelésével csinálni a gyártók bajnokságát. Ezt már említettem a WRC Promóterének is, aki nagyon érdeklődő volt az ötlet iránt. Képzeljük csak el azt a helyzetet, amikor egy WRC2-ben induló versenyző eredménye dönti el a vb címet!” 

Friss